Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Washingtonban tárgyalt a magyar belügyminiszter

A szervezett bűnözés elleni közös fellépés állt azoknak a megbeszéléseknek a középpontjában, amelyeket Pintér Sándor belügyminiszter folytatott szerdán Washingtonban.

A tárcavezető a Nemzeti Terrorelhárítási Központban (NCTC) és a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) központjában tárgyalt a magyar és az amerikai biztonsági szervek együttműködésének továbbfejlesztéséről. Pintér Sándor elmondta Geoff OíConnellnek, az NCTC első igazgatóhelyettesének és Robert Muellernek, az FBI igazgatójának, hogy a januárban kezdődő magyar EU-elnökség prioritása belügyi vonatkozásban a szervezett bűnözés elleni küzdelem és a keleti partnerség keretein belüli információmegosztás javítása és a jogharmonizáció lesz.

A belügyminiszter rámutatott, hogy az NCTC-ben elsősorban a két ország hatóságai közötti informatikai együttműködés és kapcsolattartás javításának kérdéseit tekintették át. A terrorellenes együttműködésről egyébként Orbán Viktor miniszterelnök és Leon C. Panetta is tárgyalt a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának novemberi budapesti látogatásakor.

Szerdán Washingtonba érkezett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki Pintér Sándorral együtt részt vesz az Európai Unió és az Egyesült Államok bel- és igazságügyi minisztereinek kétévente megrendezett, kétnapos tanácskozásán.

A miniszteri fórumon egyebek mellett megvitatják majd a számítógépes bűnözés és támadások elleni közös fellépés további lehetőségeit, valamint a légi utasok adatainak továbbításával, valamint a légi szállítmányok biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos kérdéseket.

A tanácskozás vendéglátója Janet Napolitano amerikai belbiztonsági miniszter és Eric Holden igazságügyi miniszter.

Olvasóink írták

  • 2. fióka 2010. december 10. 10:31
    „Hogy kaphatott egy ilyen köztörvényes bűnöző vízumot???”
  • 1. szocdem 2010. december 09. 17:26
    „Ez egy kamu...
    Az USA szervezett bünözői letojják Magyarországot- nincs már itt semmi amit el lehet lopni... (A politikerek ügyesebbek voltak, lásd pl. Fidesz székház ellopása)

    Pintér is tudja hogy csak pár hónapja van hátra, és elvitte állampénzen nyaralni az asszonyt egy kicsit ámerikába... egyéb haszne ennek a drága kiruccanásnak nem volt. Fizetjük elvtársak, fizetjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétféle gyermeknevelési támogatás közül választhatnak a kismamák

Kétféle gyermeknevelési támogatás közül választhatnak január elsejétől a romániai kismamák. Tovább olvasom