Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Visszaesett a Spanyolországba érkező illegális bevándorlók száma

Egy évtizeddel ezelőtti szintre esett vissza tavaly azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik Észak-Afrikából a tengeren át, életük kockáztatásával a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre szeretnének eljutni - közölte a madridi belügyminisztérium.
A tárca egyik szóvivője szombaton elmondta, hogy tavaly 2041 felnőtt illegális bevándorló érkezett a szigetcsoportra, vagy mentették ki a tengeren hánykódó lélekvesztőkről ilyen próbálkozás közben. Az illegális bevándorlók száma 2002-ben indult ugrásszerű növekedésnek - 9929-en érkeztek a Kanári-szigetekre -, és 2006-ban érte el csúcspontját, amikor 31 859 ilyen személyt regisztráltak.

Az Atlanti-óceánban fekvő szigetcsoporton 1994 óta több mint 96 ezer afrikai bevándorlónak nyújtottak menedéket. A menekülthullám visszaesésében a spanyol parti őrség megerősítése mellett szerepet játszott a gazdasági válság is, amelynek hatására Spanyolországban 18 százalékra szökött fel a munkanélküliségi ráta (s így vélhetően az illegális bevándorlók kevesebb fekete munkához jutottak).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észak-Koreában százezres tömeggyűlésen támogatták a vezetés új politikáját

Mintegy százezer ember gyűlt össze szombaton Észak-Korea fővárosában, hogy támogatásáról biztosítsa… Tovább olvasom