Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Visszaállítanák az ellenőrzést a német-dán határon

Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva állítaná vissza a határellenőrzést a német-dán határon.
Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon - erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.

Dánia 2011-ben hónapokon keresztül végzett határellenőrzést a német-dán határszakaszon, az egyetlen térségben, amely az országot szárazföldi úton összeköti a kontinenssel. Koppenhága nem útleveleket, hanem bizonyos járműveket ellenőrzött.

Az Európai Unió négy évvel ezelőtt panaszt emelt Dánia eljárása miatt.

Az illegális bevándorlás és csempészet korlátozását célzó intézkedés bevezetése a jobboldali, populista Dán Néppárt (DF) egyik legfőbb követelése volt a nemrég tartott parlamenti választásokat követő koalíciós tárgyalások során.

A DF végül nem csatlakozott a kormánykoalícióhoz, és a jobbközép liberális pártszövetség kisebbségi kormányt alakított. Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök új kormányát vasárnap iktatta be hivatalába II. Margit dán királynő.

Mivel Rasmussen saját pártja, a liberális Venstre csupán 34 mandátummal rendelkezik a 179 fős parlamentben, és a pártszövetség összesen 90 mandátumot szerzett, a kormány a törvénykezés során nagyban függ a parlamentben 37 hellyel rendelkező néppárttól.

A DF egyebek mellett az országba igyekvő bevándorlók feltartóztatását szeretné elérni, és népszavazást tartana arról, hogy Dánia továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e, amennyiben a britek 2017 végéig megtartják a maguk referendumát Nagy-Britannia EU-tagságáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a közérdekű túlórának nincs határa

Túlóra csak akkor rendelhető el, ha az a törvényi rendelkezések értelmében megengedett és nem áll… Tovább olvasom