Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Vilmos és Kate első hivatalos megjelenése jegyespárként

Első alkalommal jelent meg hivatalosan a nyilvánosság előtt vőlegényi, illetve menyasszonyi minőségében Vilmos brit trónörökös és jegyese, Kate Middleton.

A 28 éves Vilmos és a nála öt hónappal idősebb, polgári származású Kate eljegyzését november közepén jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

Az évek óta várt bejelentés elhangzása után a herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - és menyasszonya egy protokolláris sajtómegjelenést leszámítva nem mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt, egészen e hétvégéig, amikor együtt látogatták meg a fiatal rákbetegek gyógyítását segítő Teenage Cancer Trust jótékonysági szervezet pénzgyűjtő célú gálaestjét. A rendezvény bevételeiből egy olyan speciális kórházi részleg építését támogatják, amelyben daganatos betegségekben szenvedő gyerekeket és fiatalokat kezelnek majd. Vilmos öccse, Harry herceg ugyanezen a hétvégén saját jótékonysági tevékenysége elismeréseként vehetett át díjat Németországban.

A fiatal hercegek édesanyjuk, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana példáját követik a jótékonysági szervezetek támogatásával. Diana annak idején tucatnyi ilyen szervezet főpatrónusa volt. Vilmos például a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke. E minőségében még arra is vállalkozott, hogy az ideihez hasonlóan rendkívül fagyos tavalyi december egyik különösen hideg éjszakáját egy londoni híd, a Blackfriars Bridge alatt töltse, a Centrepoint vezetőjének társaságában. Utána közölte: egyetlen szabadban eltöltött éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni. Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább gyorsul a német gazdaság

Az eddigi kormányzati becslésnél is gyorsabb ütemre kapcsolt a német gazdaság - véli Rainer Brüderle… Tovább olvasom