Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Viharban vonultak fel a riói szambaiskolák - sok-sok fotó

A hangulatot nem hűtötte le a zápor, a mintegy 80 ezer néző között így is voltak, akik fürdőnadrágban, bikiniben érkeztek a felvonulásra.
Zuhogó eső, villámok és mennydörgés kíséretében kezdődött vasárnap este a riói karnevál tetőpontja, a hat vezető szambaiskola legendás felvonulása.

A hangulatot nem hűtötte le a zápor, a mintegy 80 ezer néző között így is voltak, akik fürdőnadrágban, bikiniben érkeztek a Sambódromóba, abba a "stadionba", ahol a vezető szambaiskolák parádéját évről évre megrendezik.

Fotók

A Mocidade iskola óriás felvonulókocsival lepte meg a publikumot, platóján férfiak és nők tucatjai táncoltak ki egy házsorból az esőre majdnem meztelenül. A Mocidade parádéjának mottója egy kérdés volt: "Ha egy napod maradna a világ végéig, mit tennél?" Az iskola válaszát a felvonulókocsi adta meg egy szerelemhotellel, benne ágyak tucatjaival.

Látványos fellépésével aratott zajos sikert a Salgueiro szambaiskola is. A tánckar hatalmas, LED-égős, 3D-s szőnyeget használt, amely tarka fényekkel "lángolt fel".

A szambaiskolák bemutatóját több hónapos felkészülés előzi meg. Az egyesületek tagjai maguk építik az óriási, pompás felvonulókocsit, közben számtalan próbán sajátítják el a maguk komponálta szambadalra koreografált táncot. Jelmezeiket a fejet díszítő tollkoronától a lábbeliig szintén maguk alkotják.

Fotók

A hatodik szambaiskola hétfő reggel hat óra körül hagyta el a Sambódromót. Az egyes iskoláknak legfeljebb 82 percük volt a bemutatóra.

Kedden a tarka forgatag tovább hömpölyög: az utolsó hat szambaiskola is bemutatja műsorát. Hamvazószerdára kiderül, ki kapja 2015-ben a karneválkirály koronáját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 évre ítélték Románia volt ifjúsági és sportminiszterét

Korrupcióért ítélték letöltendő börtönre Iacob Ridzit. Tovább olvasom