Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Veszélyforrásnak nevezi az internetet a kínai hadsereg

Hivatalos lapjukban azt írják, az internet ideológiai csatatérré vált, mely kiváló terepet jelent a “nyugati ellenséges erők” számára akár arra is, hogy forradalmat szítsanak Kínába.
A Népi Felszabadító Hadsereg újságja az internetes ideológiai biztonság fenntartásának szükségességére figyelmeztet, a világháló ennek hiányában ugyanis jelentős veszélyek forrásaként szolgálhat a cikkíró szerint. Az internet eszmék csataterévé fejlődött, s aki jobban szabályozni tudja azt, az nyeri a háborút - fogalmaznak a lapban.

Ellenséges nyugati erők kisebb számú kínai “ideológiai árulóval” együtt a világhálót használva rossz szándékkal támadják a Kínai Kommunista Pártot, annak alapítóit, hőseit - fogalmaz a cikk, melyet a Csiusi (Igazság Keresése) című központi kiadvány honlapja is átvett. Az emögött álló szándék az, hogy a fent említett csoportok univerzális értékek, alkotmányos demokrácia hirdetésével összezavarják az embereket, végül pedig "színes forradalom" kirobbantásával megbuktassák a fennálló berendezkedést - állította az újság cikkében, a volt szovjet tagköztársaságokban a 2000-es évek elején indult mozgalmakra utalva. Egy rezsim egyik napról a másikra való bukása gyakran az eszmék hosszú távú eróziójának következményeként történik meg - figyelmeztet az írás.

A cikk szerint a hadseregnek ma már nem csak a hagyományos csatatereken kell biztosítania a nemzeti szuverenitást és biztonságot, de a politikai és ideológiai biztonságot is védenie kell az internet “láthatatlan csataterén”, s az “online Nagy Fal” barikádjai mögött.

Szerdán Hszi Csin-ping kínai elnök is megszólalt a témában, aki úgy fogalmazott: a párttagoknak az új média prominens értelmiségieivel jó kapcsolatokat szükséges ápolniuk, s meg kell győzniük őket a párt vezetésének elfogadásáról, emellett a kibertér megtisztítására kell buzdítaniuk őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ér a németországi vasutassztrájk csütörtök este

A sztrájk kedden kezdődött a teherszállítási ágazatban és szerdán terjedt ki a személyszállításra.… Tovább olvasom