Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Véres fotó: Egy nő lett a teheráni tüntetések jelképe

Egy, a tüntetéseken megölt fiatal nő vérrel borított arcának képe vált az interneten is terjedő teheráni kormányellenes tiltakozás jelképévé világszerte. VÉRES FOTÓ!

A Neda nevű fiatal nő apjával és több ezer másik tüntetővel tiltakozott a ultrakonzervatív Mahmúd Ahmadinezsád elnök ismételt megválasztása ellen, amikor egy lövés megölte. Az erről készült videó még aznap bejárta a világot az interneten, százezrek látták. A teheráni tüntetés áldozatainak emlékére vasárnap több országban is tiltakozásokat tartottak, ahol a halott lány képét lobogtatták. "Ez az iszlám demokrácia!" ("This is islamic democracy") - magyarázták a képet a demonstrálók.

A YouTube és Twitter internetes portálokon 2009. június 21-én bemutatott videóról készített kép, amelyen egy feltehetőleg súlyosan sebesült nő, Neda látható. A felvételt egy amatőr videós készítette,

A YouTube és Twitter internetes portálokon 2009. június 21-én bemutatott videóról készített kép, amelyen egy feltehetőleg súlyosan sebesült nő, Neda látható. A felvételt egy amatőr videós készítette, és nem lehet tudni biztosat a sebesülés körülményeiről. Az angol nyelvű iráni televízió. a Press TV szerint tizenhárom ember életét vesztette, több mint száz megsebesült a ellenzék június 20-i teheráni tüntetésén. Teheránban minden nap ellenzékiek tiltakoznak az állítólagos választási csalás ellen tiltakozva azóta, hogy június 13-án kihirdették az iráni elnökválasztás eredményét, és eszerint az ellenzéki jelölt hivatalban lévő ellenfele győzött. (MTI/AP)A szombati teheráni ellenzéki tüntetésen legalább tíz ember maghalt, száz megsebesült és 457 embert letartóztattak. A halott lány személyazonosságát és sorsát nem erősítette meg egyetlen független forrás sem, a külföldi sajtót kitiltották a területről és nem beszélhetnek a tanúkkal sem.

Erős idegzetűeknek: Véres fotó itt >>

Fotó: "NEDA 19 éves iráni nő holtteste látható, miután hiába igyekeztek neki elsősegélyt nyújtani Teheránban 2009. június 20-án, miközben ellenzékiek tüntetnek az utcán. A rendőrség erőszakot alkalmazott az utcai megmozdulások résztvevőivel szemben, akik az iráni fővárosban a hatósági tiltás ellenére tüntetnek az állítólagos választási csalás ellen azóta, hogy június 13-án az iráni elnökválasztás győzteseként az ellenzéki jelölt hivatalban lévő ellenfelét, Mahmúd Ahmadinezsádot hirdették ki." (MTI/EPA)

Olvasóink írták

 • 6. Korrekt5 2009. június 25. 11:51
  „....ugye nem kell senkinek megmagyarázni, hogy mind ez külsö szervezkedés az állam rendjének felbontására. Iránból is Iraqok a karnak csinálni és be akarják kebelezni.
  Nos ez a szerencsétlen leány is ilyen uszitásnak az áldozata, és, hogy ki lötte le az aztán egyáltalán nem biztos.
  Ismerve azokat az elemeket akik mindent válalnak a balhé és a pénz kedvéért, néhány gyengegondólkodásut men nem nehét kicsalogatni az utcára.”
 • 5. Robusto 2009. június 24. 08:31
  „Minden olyan politikai rendszer, ami bármely vallást (legyen az akár az iszlám, vagy éppen a kereszténység) központi ideológiává emel, ide jut! Ezért kell a legszigorúbban elválasztani egymástól az egyházat és az államot! A vallásszabadság alapvető szabadságjog, az állam viszont nem lehet elfogult egyik egyház irányába sem!”
 • 4. Túrabakancs 2009. június 23. 08:26
  „Pedig milyen szép arca volt valamikor! :( Szegénynek még a szemét is kilőtték ha jól látom...”
 • 3. Gab2000 2009. június 22. 19:54
  „Sajnálatos a dolog, de véletlenül nem 16 éves volt ez a hölgy?”
 • 2. bugriskin 2009. június 22. 19:36
  „Mindig is így volt és így is lesz! Az erősebb kutya b.....k! A hatalomért minden kormány a tömegbe lövet, ha megteheti. Persze, ha a gyilkoló gépezet az uralma alatt áll!”
 • 1. Deir_Yassin 2009. június 22. 17:14
  „Már vártam mikor áll be a sorba a Cionföld is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

39 ezer halott Európa útjain

Magyarországon 2001-ben 1239-en, tavaly 996-an vesztették életüket az utakon. A 20 százalékos… Tovább olvasom