Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ven-Orbán találkozó volt Sanghajban

Magyarország és Kína kapcsolatainak szorosabbra fűzéséről állapodott meg a két ország miniszterelnöke vasárnapi, sanghaji találkozóján.

A kínai-magyar kapcsolatok kiállták a próbát és zökkenőmentesen fejlődnek a diplomáciai kapcsolatok felvétele óta - állapította meg Ven Csia-pao (Wen Jiabao), s ígéretet tett arra, hogy Magyarországgal együtt erőfeszítéseket tesznek a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok egyensúlyának megteremtéséért; elősegítik a cserekapcsolatokat és a barátságot annak érdekében, hogy új lapot kezdjenek a két ország közötti kapcsolatok történelmében.

Orbán Viktor - a kínai hírügynökség jelentése szerint - a közel félórás megbeszélésen egyebek között megerősítette, hogy Magyarország tartja magát az "egy Kína" elvhez és a kölcsönös politikai bizalom megteremtésére, a kereskedelem és a gazdasági kapcsolatok bővítésére és a kulturális cserék megerősítésére törekszik Kínával, hogy elősegítse a két ország, valamint Európa és Kína kapcsolatait. Orbán hivatalosan a világkiállítás zárónapján rendezett magas szintű fórum megnyitójára, illetve az expó záróünnepségére érkezett Sanghajba.

A magyar miniszterelnök vasárnap részt vett a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Kínai Nemzetközi Kereskedelmet Elősegítő Tanács (CCPIT) együttműködési megállapodásának aláírásán. A két aláíró Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke és Van Csi-fej (Wan Jifei), a CCPIT elnöke volt. Orbán Viktor holnap folytatja sanghaji programját és kedden utazik haza, Magyarországra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöltek több, a bagdadi templomban túszul ejtett keresztényt

Hét keresztényt megöltek, legalább húszan - más források szerint tizenhárman - pedig megsebesültek… Tovább olvasom