Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Végzettséghez köti Ausztria a külföldiek munkavállalását

Ausztria - Piros-fehér-piros kártya kibocsátására készül Ausztria. Az ausztriai bevándorlási engedélyt azok a külföldiek kapnák, akiknek végzettsége, szakmája a leginkább megfelel az osztrák gazdaságnak.

Bécs azt követően határozott arról, hogy a bevándorlás megítélésben jobban figyelembe veszi az ország gazdasági érdekeit, hogy a nemzetközi számításokból kiderült, messze Ausztriának a legrosszabb a bevándorlási összetétele, a szükséges szakemberek aránya alig haladja meg a 10 százalékot.

Hétfőn a belügyminisztériumban szakértői bizottság kezdi meg a munkát, köztük a munkáltatói és munkavállalói szervezetek képviselői, hogy a számos külföldi bevándorlási modell alapján egy hatékonyabb engedélyezési rendszert dolgozzanak ki, elsősorban a műszaki végzettségű bevándorlók arányát növelve. „Nem több külföldit akarunk, hanem minőségibb bevádorlást" – jelentette ki az osztrák belügyminiszter, Maria Fekter.

Olvasóink írták

 • 16. agnes.gaspar 2009. február 18. 09:37
  „-moderálva-”
 • 15. AUW 2009. január 30. 10:50
  „ungi !
  En csak mausmaus kijelentését cáfoltam ami az ellepést illeti !
  Nagyon jonak tartom ezt a kezdeményezést söt kevés is en a munkapiacot is jobban ovnám mert van rengeteg ember akit nem alkalmaznak mert az olcsobb külföldi munkaeröt veszik fel ezért ingáznak például rengetegen Bécsbe Burgenlanbol es a keleti országhatáros tartományokbol !
  A Reumannplatz es a 10 kerület az mindig is ilyen volt !”
 • 14. ungi 2009. január 28. 19:25
  „A magyarok 90%-a ingazik. A török, jugo, es egyeb arab nemzetisegü viszont ott is lakik.Ök csaladostul, mindenestül jönnek. Nem is ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy meg sem probalnak beilleszkedni az uj környezetbe, megtartjak öntörvenyeiket. Pl: adva vagyon egy török csalad. Minimum 5 gyerekük van, talan az apa meg dolgozik is. De aztan jön meg hozza a nagybacsi, nagyneni, apos, anyos, meg az egesz pereputty. Egy ember fizeti a jarulekokat, viszont ezutan az ember utan meg 15 elvezi a szocialis juttatasokat. AUW! volt Ön mar a Reuman-Plat-on. En azt hittem Isztanbulba erkeztem meg. Csak török szot hallani, osztrak ember nem nagyon van. Elt ön mar at olyasmit, hogy csak azert mert nö, lekezeltek, semmibe vettek, vagy esetleg ugy beszeltek Önnel, mint a kapcaval? Egy fejlett allamban ez megengedhetetlen. En naponta atelem a probalkozasokat, ahogy az arab szarmazasu urak diszkriminalnanak, ha hagynam magam.De erre is van egy jo mondasom a szamukra. "lat a fejemen kendöt , kedves uram? Nem? akkor probaljon meg velem normalis hangnemben beszelni, vagy itt fejezzük most be!"Beilleszkedes! Ez a kulcsszo, es eppen emiatt van szükseg ilyen uj szigoritasokra. Mert ha egy ember eldönti, hogy tovabbi eletet egy masik orszagban akarja leelni, az tanuljon meg beilleszkedni is.”
 • 13. AUW 2009. január 28. 10:39
  „Mausmaus !
  Azert külömbséget kellene tenni bevándorlok es azok között akik dolgozni jönnek Austriaba !
  Ön irja hogy román , bolgár szlovak meglapi Austriat ! Ezek a nepek csak dolgozni jönnek, es ezek szerint akkor a magyarok ig ugyan ugy meglepik az országot mert onnan is rengetegen jönnek !
  Itt azokrol van szo akik eletük további részét Austriaban szeretnék folytatni es nem azokrol akik csak dolgozni szeretnének !”
 • 12. Mausmaus 2009. január 28. 09:10
  „Nagyon tetszik, amit kedves Ungi ír, teljesen igaza van, szintén kint dolgozom, csak hasonló jókat tudok elmondani az osztrák viszonyokról és az osztrák emberekről. Kint jobban megbecsülnek minket, mint Magyarországon. Csak egy példa, magyar munkahelyemen a magyar min. bérre akart bejelenteni és a fizetés is röhejes volt, de az osztrák főnökkel sikerült kiharcolnom, hogy rendesen bejelentsenek Magyarországon. A fizetésem is jó pár ezerrel több lett.
  Ungi azt is remekül látja - mint mindenki, aki ismeri az osztrák viszonyokat, hogy nekik elegük van a bevándorlókból (törökök,horvátok, bosnyákok, szerbek, stb.) Ezért volt nagy személyiség a Jörg Haider,mert ő ezt felismerte. És igazuk van, mert nem hiszem, hogy mindenki marhára örülne Magyarországon, ha ellepnének minket a törökök, románok, bolgárok, szlovákok stb.) csak akinek nem inge, ne vegye magára. Nem kéne minden ilyen jellegű cikket, intézkedést kifordítani, mintha az magyarellenes lenne.
  Ja és képzeljék el, hogy a tömérdek bevándorló nem akar se dolgozni, se megtanulni a német nyelvet...”
 • 11. AUW 2009. január 27. 20:25
  „Elemér !
  Es vajon ki vagy kik miatt lett oly alcsony a fekete munka orabére ?
  Tudja a határnyitás elött jol, fizették az ilyet !”
 • 10. ungi 2009. január 27. 17:26
  „Tudod elemer, en is regota kötödöm ehhez az orszaghoz. Hatarnyitas utan, rögtön probalkoztam, sikerült. Jonehany munkahelyet kiprobaltam, dolgoztam a mezögazdasagban , vendeglatasban, takaritottam, most meg mar a szakmamban dolgozom.Meg a paraszt sem hasznalt ki, hisz dolgozni mentem penzert. Es dolgoztam. Mindenhonnan könnyek között engedtek el, es ha ma talalkozom egykori munkaadoimmal, mindegyik megölel, megpuszil. Meg akkor is, ha csak a takaritonöje voltam.Az, hogy olcso munkaerö a magyar, hat, megint csak ketseges. Itt az is problema, hogy sokan aron alul dolgoznak, csak azert , hogy öket alkalmazzak. Ismerek olyan törtenetet, hogy a gazda valtott volna , 5 eurot fizetett orankent, mire egy masik csoport 4 euroert elvallalta a munkat. Biztos forrasbol tudom, ugyanis ez a sogoromnal törtent. Ha meglatogatom, es szoba elegyedem az emberekkel, akik nala dolgoznak, mindjart jön a kerdes, hogy talan dolgozni akarok, meg hogy nehogy az arban alajuk licitaljak.Mellesleg anyosom, aki született osztrak allampolgar 5 euroert dolgozik kisegitökent egy vendeglöben. Akkor ö is nagyon alul van fizetve.”
 • 9. elemér 2009. január 27. 07:41
  „Nehogy itt félreértés legyen, egyik nagyanyám osztrák és apám anyanyelve szintén német.;))”
 • 8. elemér 2009. január 26. 22:43
  „Azt az embert használlják ki akit lehet, különbözö kifogásokkal. Magyarokat vendegszeretö, tisztelettudo, intelligens olcsó munkaerönek tartjak. Tudják hogy java az hazamegy, és nem lessz velük gond. Nincs itt semmi félreértés.”
 • 7. ungi 2009. január 26. 18:59
  „De valamit felreerthettel megis, mert az elöbbiek a bevandorlok, mi magyarok meg a külföldi munkavallalok. Es ugyebar ez a cikk a bevandorlas szabalyozasarol, es nem a munkavallalasi engedely kiadasarol szol. Hoppa!”
 • 6. ungi 2009. január 26. 18:56
  „Azt az embert hasznaljak ki, aki hagyja magat! En nagyon reg ota dolgozom egy multi vallalatnal, ahol megbecsült dolgozo vagyok, ugyanolyan jogokkal, mint a belföldiek. Soha senki nem szolt meg be a szarmazasom miatt, kollegaim szeretik a magyarokat. Vendegszeretö, tisztelettudo, intelligens embereknek tartjak öket. Elemer! Mi az oka, hogy ennyire mindig a "sogorok " ellen vagy? Nem lehet, hogy benned van a hiba! Tudod, ahogy az ember bekiabal az erdöbe ugy kiabal a visszhang vissza.Ja, es meg egy dolog. Egyedüli magyar vagyok a cegnel! Igy nincs aki megfurjon, kiturjon. Remelem ez igy is marad.”
 • 5. elemér 2009. január 26. 18:30
  „Magyar munkavállalók viszont EU tagok és utóbbiak nem. Kétlem hogy olyan tul jó dolguk van nekik. Egyébként pedig a magyarokat is kihasználják. Ezért nem is érdekelt Eu., mert nincs ott egyenlöség.”
 • 4. KisVadföld 2009. január 26. 18:23
  „Ezt egy másik internetes portálon találtam: :))))

  Ez teljes mértékben megfélemlítő és cigányellenes! Minimum, hogy szalonrasszista, hiszen döntő többségében a cigányokat érinti hátrányosan. Nézzük, miért!

  1, piros-fehér-piros kártya: kvázi Árpád-sávos, ergo náci.
  2, nyelvtudás: hát magyarul se tudnak rendesen a cigányok, hát még más nyelveken...
  3, büntetlenség: kommentáljam???
  4, szakmai felkészültség: hat elemi megfelel?”
 • 3. ungi 2009. január 26. 17:17
  „Felreertes elkerülese miatt, ez a törveny nem a magyar munkavallalok ellen van, hanem a bevandorlok ellen. Eppen ideje, hogy kimerjek egy kicsit nyitni a szajukat a sok Alban, Jugo, Török, meg egyebb arab ellen. Mert az csucs, amit azok müvelnek Ausztriaban.”
 • 2. rivotril2mg 2009. január 26. 16:36
  „mert ilyen suttyó országokkal van körülvéve, angliába 3x nagyobb eséjjel mész ki dolgozni még sincs ennyi tróger arra.”
 • 1. mecsoka 2009. január 26. 14:29
  „igazuk van...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kényszerszabadság a Dacianál

Két hétre felfüggesztette működését a romániai Dacia. A Renault tulajdonában levő gépkocsigyár… Tovább olvasom