Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Varsóban megnyílt a Nők 3. Európai Kongresszusa

A kétnapos fórum a második fél évi lengyel EU-elnökség rendezvénye, az elnökség foglalkoztatás- és társadalompolitikai prioritásaihoz illeszkedik.
A nők közéleti részvétele, a nemek közötti bérkülönbségek kezelése, a munka és a családi élet összeegyeztetése, egyenlő részvétel a döntéshozatali mechanizmusokban - ezek a főbb témái a Nők 3. Európai Kongresszusának, amelyet a hétvégén tartanak Varsóban.

A kétnapos fórum a második fél évi lengyel EU-elnökség rendezvénye, az elnökség foglalkoztatás- és társadalompolitikai prioritásaihoz illeszkedik. A Kultúra és Tudomány Palotájában zajló eseményen részt vesz Jolanta Fedak lengyel munkaügyi és szociálpolitikai miniszter, Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi, alapjogi és állampolgársági biztosa, Edite Estrela, az Európai Parlament nő- és egyenlőségügyi bizottságának alelnöke, valamint a tagállamok munkaügyi, foglalkoztatási és nemek közötti egyenlőségért felelős szakminiszterei.

Magyarországot Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrások minisztere képviseli. A második napon "Európa nő" címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a szakminiszterek részvételével, amelyen megvitatják a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Paktumával (2011-2020) kapcsolatos ügyeket. Ugyancsak vasárnap rendezik a Maria Sklodowska-Curienek szentelt vitát, amelyben részt vesz a Krakkóban élő Mészáros Márta magyar filmrendező is. Ez alkalomból első ízben átadják a Sklodowska-Curie-díjat: egy olyan doktorandusnő kapja, aki a Nobel-díjas lengyel tudós munkásságát folytatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terror Thaiföldön: bároknál robbantak a pokolgépek

Négy ember, köztük három malajziai halt meg, közel ötvenen pedig megsebesültek egy hármas… Tovább olvasom