Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Varsóban lesz a következő klímakonferencia 2013-ban

A lengyel fővárosban tartandó csúcsértekezlet legfőbb témája az új, átfogó klímaegyezmény előkészítése lesz.
A lengyel fővárosban, Varsóban tartják az ENSZ következő klímakonferenciáját 2013-ban - ebben az egyben már sikerült megegyezniük a világszervezet 194 tagállama képviselőinek a jelenleg Dohában zajló éghajlatvédelmi tanácskozáson.

A varsói konferenciát 2013. november 11. és 22. között rendezik - dőlt el pénteken késő este Katarban.

A lengyel fővárosban tartandó csúcsértekezlet legfőbb témája az új, átfogó klímaegyezmény előkészítése lesz. Az államoknak 2015-ig meg kell állapodniuk az éghajlat védelméről, hogy gátat szabjanak a globális felmelegedésnek. Annak a - három év múlva tartandó - konferenciának a helyszínéül a francia kormány Párizst javasolta Dohában.

A katari fővárosban egyébiránt holtpontra jutottak a tárgyalások, a konferenciának pénteken kellett volna véget érnie, de az egyeztetések elhúzódtak, zárt ajtók mögött zajlottak az éjszakába nyúlóan folytatódtak.

A szombati "ráadás" nap plenáris ülésének a kezdetét is elhalasztották. A legfőbb véleménykülönbségek egyike a klímaváltozás elleni harc finanszírozása: a fejlődő államok keveslik az ipari országok által a támogatásukra szánt összeget. A fejlettek közül eddig csak kevés ország, köztük Németország jelezte anyagi támogatását a jövő évre.

Emellett bizonytalan volt az is, hogy a 2020-ig tervezett évi 100 milliárd dolláros összeget teremtik elő a klímaváltozás elleni harcra az államok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerősítette Lengyelország elsőrendű besorolását a Moody´s

A Moody's az osztályzati megerősítéshez fűzött elemzésében kiemelte, hogy a lengyel kormány jelentős… Tovább olvasom