Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Vállalták a felelősséget az algériai robbantásokért

Az Iszlám Maghreb al-Kaida Szervezete (BAQMI) nevű csoport vállalta a felelősséget a keddi, algériai kettős merényletért. Egymásnak ellentmondó adatok láttak napvilágot az áldozatok számáról, az algériai miniszterelnök, Abdel-Aziz Belkhadem szerint nincs okuk eltitkolni a valós helyzetet, hivatalosan 26-an vesztették életüket a támadásokban.
A BAQMI közleményben tudatta, hogy két tagjuk robbantotta fel magát Algírban, az ENSZ menekültügyi hivatalánál és az algériai Legfelsőbb Bíróság épületénél. A bejelentés szerint "sikeres mártír-támadásokat hajtott végre a két hős", akik, írja a csoport közleménye, "megvédték az iszlám nemzetet és megalázták a betolakodókat és ügynökeiket, akik az Egyesült Államok szolgái és Franciaország gyermekei". Hivatalos adatok szerint 26-an vesztették életüket a merényletekben, 177-en megsebesültek, többen közülük súlyosan.

Az algíri kórházak tájékoztatása alapján az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy a halálos áldozatok száma meghaladja a hatvanat. Abdel-Aziz Belkhadem, algériai miniszterelnök szerint a kormánynak nincs oka eltitkolni a valós adatokat, mert mint mondta, "nekünk minden csepp algériai vér számít." A keddi támadásokat elítélte az ENSZ, az Európai Unió, az Egyesült Államok, Oroszország és Szíria is. Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke táviratban biztosította együttérzéséről Abdel-Aziz Buteflika algériai elnököt.

Olvasóink írták

 • 3. 6664 2007. december 13. 07:23
  „"betolakodók": az ENSZ halottak közt 5 algériai, egy-egy szenegáli, filippinó és dán alkalmazott volt. További két ENSZ alkalmazottat élve szedtek ki a romok alól, állapotuk válságos. Több eltűntet is keresnek még. Az "Egyesült Államok szolgái és Franciaország gyermekei" elleni merénylet a helyben működő, többnyire civilekkel dolgozó ENSZ szervezeteket célozta meg nagyon bátran, hiszen ők fegyvertelenek.”
 • 2. 6664 2007. december 12. 18:06
  „Ma reggeli adaok szerint 10 ENSZ alkalmazott halt meg.
  "According to the UN, at approximately 10:30 in the morning in Algiers, the UN Development Programme (UNDP) office collapsed following an explosion, which local authorities have indicated was caused by a car bomb. Another car bomb exploded near the country´s Constitutional Court. No one has so far claimed responsibility."”
 • 1. Kolompár Rómeó 2007. december 12. 09:21
  „Dehogy vállalták a felelősséget, csak azt mondták, hogy ők voltak. A felelősséget akkor vállalnák, ha feladnák magukat, részletes vallomást tennének és odamennének a bitófa alá, hogy ide a kötelet a nyakamra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglan 6 kanadai nő megöléséért

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a kanadai sorozatgyilkos. Robert "Willy" Picktont kedden hat… Tovább olvasom