Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Valid Dzsumblatt átadta a fiának a drúzok vezetését Libanonban

Ünnepélyes keretek között átadta vasárnap Libanonban a drúz közösség vezetését Valid Dzsumblatt a fiának, Tajmur Dzsumblattnak - jelentették a hírügynökségek.
A televízióban is közvetített ceremónián Valid Dzsumblatt levette palesztin fejkendőjét, és a fia vállára terítette, miközben arra buzdította, hogy vigye tovább híres nagyapja, az 1970 és 1990 között dúló polgárháborúban éppen 40 éve meggyilkolt Kamal Dzsumblatt ügyét.

"Járj magasra emelt fejjel, és teljesítsd a nagyapád küldetését" - mondta neki a drúz felekezet Libanoni-hegységben lévő fővárosában, Muhtarában. 

A drúzok Libanon egyik kisebbségben lévő, de befolyásos közösségét alkotják, és gyakran döntő befolyást gyakorolnak a felekezetek kiegyensúlyozásán alapuló kormányokra. Az országot valójában tekintélyes családok vezetik szinte feudális módon, és a hatalmat a családfőtől általában a fiúgyermekek öröklik, mint ahogy Szaad Haríri jelenlegi miniszterelnök apja kétszer is kormányfő volt, amíg 2005-ben meg nem gyilkolták.

Tajmur Dzsumblatt 35 éves, tanulmányait a bejrúti amerikai egyetemen és a párizsi Sorbonne egyetemen végezte. Nős, két gyereke van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzembe helyezték az Európai Uniót Dél-Amerikával összekötő hidat

Üzembe helyezték a brazíliai Oiapoque településen az Európai Uniót Dél-Amerikával összekötő első hidat, amely már 2011-ben elkészült. Tovább olvasom