Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Valahol Európában: szemétkedtek Sólyommal a román határon

A szokásostól eltérően a Sólyom Lászlót szállító delegáció határátlépésekor a román határőrök külön ellenőrizték a delegáció tagjainak útleveleit, még a köztársasági elnökét is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pach Judit.

A Köztársasági Elnöki Hivatal szóvivője szerint gond nem volt a határátlépéssel, a magánemberek határátlépésénél szokásos eljárás alkalmazásával körülbelül 15 percet vett fel az elnöki konvoj Romániába lépése.

Román határőrök még Sólyom Lászlótól is külön kérték az útlevelet.

Hasonló esetekben gyorsított eljárással alig pár percet tart a határátlépés, mivel az útleveleket összegyűjtve vizsgálják át. Az, hogy egyenként kérjék az útlevelet, magánemberek esetében sem nagyon szokásos mostanság.

A magyar államfő vasárnap repülővel utazott volna a csíkszeredai március 15-i ünnepségekre, a román hatóságok azonban visszavonták a korábban kiállított és a marosvásárhelyi reptérre érvényes leszállási engedélyt.

Ezt megelőzően Magyarország bukaresti nagykövetével is közölték: eltanácsolják látogatásától a magyar elnököt. A román hírügynökségek tudni vélik, hogy Bukarest Sólyom László autonómia-párti kijelentéseitől tart. Sólyom László gépkocsival lépett át Romániába az ártándi határátkelőnél.

A köztársasági elnök szombat délután kopjafaavatáson vesz részt Székelyföldön - ahol ünnepi beszédet is tart -, majd visszautazik Budapestre.

Olvasóink írták

 • 14. mamuska 2009. március 18. 18:47
  „Na te pont olyan vagy, akiknek a cikkiro fogalmazott. gratulalok mindkettotoknek! Tovabbi elbutulast kivanok!”
 • 13. pampus 2009. március 18. 18:21
  „mamuska van neked való is a TV-ben ott a Mónika show és a Joshi Baráth!”
 • 12. mamuska 2009. március 18. 17:07
  „Micsoda sokkolo cim!
  Es micsoda uninteligens. Egy ujsagiro ezt nem engedheti meg maganak, hogy igy fogalmazzon. Egyre tobb cikk stilusat latom elfogadhatatlannak. Vagy ugy gondolja kedves, hogy le kell alacsonyodni a "csocselek" szintjere, hogy megertsek ?”
 • 11. pampus 2009. március 17. 20:49
  „Goldmund, szerinted van még egyáltalán Magyarország?
  Vajon, ha a az országházra kitennék a táblát melyen nyelven írnák ki, hogy "Gyarmatűgyi Hivatal?
  Vajon az elnök úr szerinted mit tudna tenni ez ellen?”
 • 10. AUW 2009. március 17. 16:31
  „?S ezt az erdélyi atyámfiaira is erti Gabika 22 ?”
 • 9. Gabika22 2009. március 17. 11:14
  „Fúújj Románok! Betelepülnek, foglalnak, szitanak! Tudom és tudom, csak Sopronban 85-en vannak jelenlegi adatok szerint! És ezek csak azok, akikről tudni, mert van papírjuk...és még hányan lehetnek! Az M1 velük van tele, hogy legszivesebben a kormányt rántanám rájuk. És lehet itt most akármit is csinálni, de ezek is lopnak, rabolnak, verekednek, amint megkapják az első fizetésüket, azt hiszik Ők a császárok!!! Halál rájuk!”
 • 8. arrabonai 2009. március 16. 22:57
  „nyusz, Adrian Nastase egy bizonyos Medgyessy Péter társaságában ünnepelte nem túl régen a román nemzeti ünnepet, vagyis Erdély bekebelezését, elhazudozását Magyarországtól. Ez egy gyönyörű példa. Senki nem akadályozta ebben.

  A "visszafoglaljuk Erdélyt hangulat" átvétele pedig egy hazug, igazságtalan, kimondottan undorító békediktátum felülvizsgálatával egy őszintébb, tisztességesebb, jövőbe mutató llenne. Minden, ami nem erről szól, a történelem egy tragikus, példamutatónak nem nevezhető időszakának dicsőítését jelenti. Vagy teljes egészében vetjük meg a két világégést és azok összes következményét, vagy sehogy. Nincs más út. Nem lehet különválasztani a deportált emberek tragédiáját hazánkétól. Vagy mindkettő, vagy egyik sem. A ma nemzedékeinek jelentős része azoktól az időktől fogva tanulta, örökölte tovább lelkében a kegyetlenség, hazudozás, a tisztességtelenség, a gyávaság elfogadását. Sőt, megengedte és engedi már jó ideje, hogy olyanok üljenek a nyakán, akiknek ezek az elsődleges "értékeik".”
 • 7. Goldmund 2009. március 16. 20:45
  „6.hsz.-ra:
  Pont ezért nem akarták őt ott látni. Ha pl. Argentínába ment volna, az ottani magyarok körében megünnepelni márc.15-dikét, akkor egyszerűen csak az ünnepre gondoltak volna az argentin polititkusok. Viszont Romániában nyilván arra gondoltak: a fene tudja mit mond ez az öntörvényű magyar elnök, nem hiányzik nekünk, hogy szítsa itt a "visszafoglaljuk Erdélyt" hangulatot.

  Egyébként szűklátókörű tévedés, hogy soha senkivel nem fordult elő olyan (vagy még rosszabb), mint velünk Trianonban.
  A lengyeleknek 100 évig saját országuk sem volt, egyszerűen felosztották maguk között a környező országok.
  A kurdok egy mindig is létező nép voltak, de csak az I. világháború után néhány évig volt saját államuk. Ma sincs, és a törökök még önálló nemzetiségnek sem ismerik el őket.
  A kínaiak elfoglalták Tibetet, elűzték a dalai lámát, pedig Tibettől még gazdasági hasznot sem remélhetnek, olyan kietlen vidék.
  Az írek 700 évig (!!!) angol uralom alatt voltak. Egyes időkben még nyelvük használatát és népviseletük viselését is büntették.
  A sort hosszan lehetne folytatni... Magyarország is volt részekre szabdalva, megcsonkítva Trianon előtt is sokszor. 1526 óta kifejezetten ritka történelmi helyzetek voltak, amikor egyben volt (és független is volt) az a bizonyos Nagy-Magyarország.”
 • 6. egysegítő 2009. március 16. 18:57
  „nyusz (5.)

  Nem lehet párhuzamot vonni a között, hogy a Magyar Köztársaság első embere oda megy ünnepelni, emlékezni, és az általad felvetett ,,mit szolnátok ha a románelnők jőnne ide megűnnepelni a román nemzeti űnnepet?" dolog között.

  Nem akarok beléd kötni, nem szeretnék feszültséget szítani, és azt sem tudom hány éves vagy, vagy mennyire érdekel a Magyar történelem, de gondolom, azért azt tudod, hogy ami 1920. június 4-én történt ezzel az országgal, olyan sem azelőtt, sem az óta soha, sehol nem történt meg ezen a világon.

  NA AZÉRT MENT Ő ODA! Azért, mert akkor, (1848-ban) az a terület még a ,,Történelmi (1000 éves) Magyarország szerves, oszthatatlan és vitathatatlan része volt! (ja és rómánia, + szlovákia még sehol sem volt!) De mehetett volna a körülöttünk levő országok bármelyikébe, hiszen a mi hazánk az egyetlen a világon, amelyiket a saját határai, és saját nemzete veszi körül.

  Jó lenne, ha azok a szerencsések, akik a határon belülre születtek nem ,,gyilkolnák egymást", (főleg a nemzeti ünnepeken), hanem inkább összefognának, ilyen esetekben egyként kiállnának az érintett mellett, és akkor egyszer talán .......... .”
 • 5. nyusz 2009. március 16. 09:25
  „mit szolnátok ha a románelnők jőnne ide megűnnepelni a román nemzeti űnnepet?ugyahogy a románoknak nemtetszik,ugy mink is ellenkeznénk.vagy nem?Solyom is inkább a saját országával,és népével foglalkozon.van elég teendője.”
 • 4. pampus 2009. március 15. 08:59
  „Szerintem, ha valaki vállalja az Elnöki posztot akkor annak illik is úgy viselkedni,cselekednie, ahogy e poszthoz illik. Mivel külföldön is látják a ként értékelik.”
 • 3. Georg 2009. március 14. 23:14
  „Nem kell morgolódni!......... majd amikor az ő vezetőjük jön hozzánk ugyan ezt kell csinálni és kész!! Csak elegánsan ,cirkusz nélkül!”
 • 2. antistar 2009. március 14. 14:46
  „Velünk ezt is megtehetik?!
  Az összes koszos népség körülöttünk azt csinál a Magyarokkal amit akar!
  A mocskos kormányunktól pedig az is kitellik, hogy még majd mi kérünk elnézést.”
 • 1. zeta62 2009. március 14. 14:04
  „Utálom ezt az affektáló majmot, de ez azért már nem csak neki szólt, egész Magyarországot csuklóztatják a szőröstalpúak. Tapasztalat: felső bátorítás nélkül nem mertek volna ennyire "alaposak" lenni a határőrök...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végső nyugalomra helyezik Ophélie-t

Szombaton helyezik örök nyugalomra a 22 éves Ophelie Bretnachert Franciaországban - írja a Blikk. Tovább olvasom