Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Vaklárma: hamisak voltak a mianmari nemi erőszakról szóló beszámolók

A beszámolók július elején erőszakhullámot váltottak ki a felekezetek között. A zavargásokban buddhista és egy muszlim férfi vesztette életét.
Hamisnak bizonyultak azok az idén július elején a felekezetek között erőszakhullámot kiváltó beszámolók, amelyek szerint két muszlim férfi megerőszakolt egy buddhista nőt a Mianmar középső részén fekvő Mandalay városában - közölték vasárnap a mianmari hatóságok.

Egy buddhista és egy muszlim férfi vesztette életét, tizennégyen pedig megsebesültek a zavargásokban és a muszlimok elleni támadásokban, amelyeket a nemi erőszakról szóló híresztelések váltottak ki a délkelet-ázsiai országban.

Az álhír szerint egy teázó tulajdonosai követtek el erőszakot az üzletükben dolgozó buddhista nőn Mandalayban.

A mianmari belügyminisztérium vasárnap egy helyi újságban tette közzé, hogy a két muszlimot egy harmadik muzulmán férfi gyanúsította meg a bűncselekmény elkövetésével, hogy elterelje a figyelmet az ellene nemi erőszak vádjával megindult hatósági eljárásról.

Július elején a dalai láma arra szólította fel a mianmari buddhistákat, hogy tartózkodjanak a muzulmánok elleni erőszakos cselekményektől.

Mianmarban január közepén tört ki legutóbb a vallási ellentéteket felszító erőszakhullám, a buddhisták által a muzulmánokkal szemben elkövetett atrocitásoknak legalább 250 halálos áldozata volt. A többségében buddhisták által lakott országban hosszú ideje komoly gondot jelent az egymilliós rohingya muszlim kisebbség elleni türelmetlenség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegsírban talált áldozatokat temettek újra Boszniában

A településen vasárnap 283 bosnyák és egy horvát személytől vettek örök búcsút. A holttesteket a… Tovább olvasom