Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Vajdaság: Elégtétel, öröm, köszönet

Elégtétel, öröm, köszönet - így reagálták a vajdasági magyar pártvezetők reagálása a hírre, hogy a magyar Országgyűlés módosította az állampolgársági törvényt.

„Nagy elégtételként élem meg a Magyar Országgyűlés döntését" - reagált a budapesti hírre Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki szerint ezzel gyógyír került azokra a mély sebekre, amelyek az emlékezetes 2004. december 5-ei népszavazás után keletkeztek.

„A döntés történelminek és üzenetértékűnek tekinthető abból a szempontból is, hogy alig néhány nappal Magyarország szétszakításának kilencvenedik évfordulója előtt született meg. Ugyanakkor ezzel a lépéssel az új parlamenti többség tanújelét adta annak, hogy választás előtti ígéreteit betartva hitelesen kíván politizálni. Ez a törvényen túlmutatóan azért is fontos, mert annak komolyságát bizonyítja, hogy újra sikeressé kívánja tenni a magyar nemzetet" - nyilatkozta az Újvidéki Rádiónak Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke, aki 17 éve szorgalmazza a kettős állampolgárság megadását, reagálásában elmondta, hogy az Országgyűlés döntése kapcsán két szó jut az eszébe. Egyik a köszönet, a másik pedig az öröm, mert „biztosak lehetünk benne, hogy a kettős állampolgárság része annak a törekvésnek, hogy megvalósuljon a Kárpát-medencei magyarság határmódosítás nélküli politikai integrációja".

A VMDP elnöke azt várja, hogy ilyen határozott és pozitív lépéseket tesz a magyar kormány a nemzeti autonómia ügyében is - írja a vajma.info

Olvasóink írták

  • 2. meir 2010. május 26. 15:07
    „igen-igen!! -es a szerbek-(mar csak errol hiresek ugye!!)-csak ugy hagyni fogjak mi??? alom-alom!!!”
  • 1. ggg 2010. május 26. 14:38
    „a Felvidék nem szlovákia. a vajdaság gúnynevet a szerbek aggatták a Délvidékre. jó lenne nevén nevezni a dolgokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák választás - a Crystal együttes is kampányol?

Szlovák lapértesülések szerint a magyar Koós János, a Neoton família és Crystal együttes is részt… Tovább olvasom