Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

USA aláírja a homoszexualitás büntetése elleni nyilatkozatot

Az Egyesült Államok csatlakozik a homoszexualitás büntetése elleni ENSZ-nyilatkozathoz, amelyet a George Bush vezette előző kormányzat nem volt hajlandó aláírni - közölték névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselők helyi idő szerint kedden.

Washington szándékáról már értesítette a nyilatkozat védnökét, Franciaországot. A Bush-adminisztrációt tavaly decemberben bírálatok érték azért, mert egyedüli nyugati országként elutasította a dokumentum aláírását. A nyilatkozatot hatvanhat állam írta alá, közte az összes európai uniós tagország, Brazília, Izrael és Japán. Nem csatlakozott azonban Oroszország és Kína sem.

A felhívás az emberi jogok egyetemességére hivatkozik, és az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát idézve megerősíti: az egyenlő bánásmód elve megköveteli, hogy az emberi jogok a nemi irányultságtól és a nemi identitástól függetlenül is megillessenek minden embert.

Az aláíró államok elítélik az emberi jogoknak a szexuális irányultságon vagy a nemi identitáson alapuló megsértését, különösen azt, ha miatta halálbüntetést szabnak ki, ítélet nélküli, azonnali vagy önkényes kivégzést hajtanak végre. Elítélik az emiatt eszközölt kínzást vagy az egyéb kegyetlen, embertelen, megalázó bánásmódot, az önkényes őrizetben tartást, a gazdasági, a szociális, a kulturális és különösen az egészségügyi ellátáshoz fűződő jogoktól való megfosztást.A most nyilatkozó amerikai tisztviselők azért kérték nevük elhallgatását, mert a törvényhozást még értesíteni kell a döntésről. Hozzátették ugyanakkor, hogy a Barack Obama vezette kormányzat a csatlakozással bizonyítani kívánja, hogy az Egyesült Államok szókimondó védelmezője az emberi jogoknak, és bírálja azok megsértését szerte a világban.

Olvasóink írták

 • 5. fortuna54 2009. október 04. 22:01
  „1-es.Ebben egyetértünk.”
 • 4. Truder 2009. március 18. 17:25
  „Sz Zs
  Osztom a véleményed!”
 • 3. comet 2009. március 18. 16:16
  „az SZDSZ-nél az aláíráskor pezsgős ünnep lesz, újabb globalizációs győzelem a párt számára stratégiai kérdésben.

  2. - nem mindenki, van aki azt szereti ha helyén vannak a dolgok - ez nem válasz, hanem egyszerű kijelentés.”
 • 2. tricse 2009. március 18. 11:37
  „már megint a ki hova mit dug----minden pasinak ez jut eszébe a homoszexualitásról holott az análszexet meg díjaznák:)

  ne válaszoljatok!”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. március 18. 10:54
  „Nem kell büntetni a homoszexualitást. Otthon, a hálószobában mindenki úgy d...atja s...be magát, ahogy neki tetszik. Én csak két dolgot kérek: ne vigyék az utcára a nemiségüket, ahogy más ember sem teszi, és ne akarják leerőszakolni a torkomon, hogy buzinak lenni normális dolog. Elfogadom, hogy létezik ez a jelenség, de ne próbáljanak meggyőzni annak természetes voltáról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok és rendőrök csaptak össze Párizsban

Rendőrök és tüntető diákok csaptak össze szerda hajnalban Párizsban, a francia főváros turisták… Tovább olvasom