Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

˝Undorító szerbek!˝ - Madeleine Albright kifakadt

Durva kijelentést téve elragadtatta magát a szerbekkel szemben Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter egy prágai könyvbemutatón.
Durva kijelentést téve elragadtatta magát a szerbekkel szemben Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter egy prágai könyvbemutatón, s az erről készült felvétel felkerült az internetre is.

A rendezvényen szerbek egy csoportja tüntetni kezdett a politikus ellen, akit háborús bűnösnek neveztek a NATO koszovói beavatkozásában játszott szerepe miatt. Amint filmfelvevő géppel a kezükben közel értek hozzá, Albright elvesztette a türelmét, kiutasította őket, és ekkor hagyták el ajkait az "undorító szerbek" szavak.

A politikus a Prágai tél című, személyes visszaemlékezéseket tartalmazó könyvét mutatta be Prágában, szülővárosában. Az incidens október 23-án történt.

A YouTube-on közzétett képes beszámoló szerint a Vaclav Dvorak cseh filmrendező vezette Koszovói Szerbek barátai nevű csoport egy filmet vitt neki Az ellopott Koszovó címmel, és feliratokkal is tiltakoztak ellene.

A NATO-bombázás szerb áldozatait ábrázoló egyik plakátot alá is akarták íratni vele, de ő félresöpörte a papírt, és ekkor jött ki a sodrából. Bill Clinton amerikai elnök kormányzatában Albright volt a külügyminiszter a boszniai és a koszovói háború alatt, és vannak, akik szerint az ő nyomására avatkozott közbe 1999-ben a NATO légiereje, amikor humanitárius válság alakult ki az azóta függetlenné vált tartományban.

A Time Magazin akkoriban "Madeleine háborújának" nevezte a szerb haderőre mért légicsapásokat. Albright már a II. világháború előtt megismerkedett a szerbekkel: gyerekként egy ideig Belgrádban tartózkodott, ahol édesapja diplomáciai szolgálatot teljesített.

A szerbek azért sem szeretik, mert az általa vezetett Albright Capital Management nevű társaság szeretné felvásárolni a PTK koszovói távközlési társaságot, az ország egyik legeredményesebb cégét.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2012. november 04. 01:53
    „Teljessen egyetértek ezzel. M.A. tapasztalatjai a szerbekröl ugyanaz mint amit kiérdemeltek. Nagy különbség köztük és a ruszkik között nincs.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felajánlotta szerveit búcsúlevelében az öngyilkos férfi

Létfontosságú szerveinek átültetéséről rendelkezett búcsúlevelében egy öngyilkos cseh férfi. Tovább olvasom