Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Ukrajna: Újabb előrehozott választás?

Nem kizárt, hogy újabb idő előtti parlamenti választásokra kerül sor Ukrajnában - közölte Viktor Baloga, Viktor Juscsenko ukrán elnök titkárságának vezetője.
Az Inter tévécsatornának nyilatkozó tekintélyes politikus emlékeztetett, hogy az államfő ismét választásokat írhat ki, amennyiben a parlament nem ülésezik 30 napon keresztül.Az ukrán törvényhozás utoljára február 13-án ült össze.

Az ellenzék az ország NATO-csatlakozásáról rendezendő népszavazástól teszi függővé a parlamenti ülésterem blokádjának feloldását. Az elnöki titkárság vezetője ugyanakkor meggyőződésének adott hangot, hogy a jelenlegi jobbközép kormánykoalíció két pártjának 227-fős többsége a 450 fős törvényhozásban nem elégséges a parlament stabil munkájának biztosításához.

Február 15-én Viktor Baloga nagy feltűnést keltett bejelentésével, hogy kilép a kisebbik kormánypártból, a Juscsenko elnököt támogató Mi Ukrajnánk - Népi Önvédelem (NU - NSZ) elnevezésű választási tömörülésből, melynek elnökségi tagja volt.

Azóta a párt további hat meghatározó tagja, köztük a kormánykoalícióhoz tartozó öt parlamenti képviselő is bejelentette kilépését. Megfigyelők azzal magyarázzák a történteket, hogy az NU - NSZ-ben állandósult belső viszályok miatt Viktor Baloga új "elnöki" párt megszervezésére készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német bankszámlabotrány: finn, svéd és norvég szálak

Németország megosztja liechtensteini titkos bankszámlákról szerzett információkat azokkal az… Tovább olvasom