Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

Ukrajna minden felelősséget elhárít

Viktor Juscsenko ukrán államfő megbízottja kategorikusan visszautasította azokat az orosz vádakat, melyek szerint Ukrajna akadályozná az Európába irányuló gázszállításokat. Bogdan Szokolovszkij a gázlopásokra vonatkozó vádaskodásokat is dokumentumokkal cáfolta.

Az ukrán UNIAN hírügynökség csütörtöki jelentése szerint az ukrán elnök megbízottja az osztrák vezetőkkel való találkozója során dokumentumok bemutatásával cáfolta azokat az orosz vádakat, amelyek szerint Ukrajna rendszeresen megcsapolja a tranzitvezetékeket. Kijelentette, hogy a gázszállítással foglalkozó vállalat mindössze a nemzetközi vezetékrendszer kompresszorainak üzemeltetéséhez, illetve a vezetékekben előforduló nyomáskülönbségek kiegyenlítéséhez szükséges, úgynevezett technikai gázt fejti le a rendszerből, a vonatkozó szerződésben foglalt mennyiségnek megfelelően.

A másik orosz váddal kapcsolatban Szokolovszkij kifejtette, hogy a nemzetközi vezetékek elzárására Ukrajnának semmilyen lehetősége nincs. Az ehhez szükséges csapok mindegyike ugyanis az Oroszországi Föderáció területén található. Időközben Oleg Dubina, az ukrán Naftohaz elnöke a Korreszpondent.net hírportál tudósítása szerint csütörtök délelőtt Brüsszelben bejelentette, hogy az általa vezetett energetikai vállalat bármikor kész a gáztranzit folyamatosságának biztosítására, amint az orosz Gazprom kinyitja a csapokat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az ukrán-orosz gázvita tisztán gazdasági jellegű, ami mindennemű politikai hátteret nélkülöz. Bejelentette továbbá, hogy Ukrajna pillanatnyilag 17 milliárd köbméter földgáztartalékkal rendelkezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autógyárakban állt le a termelés Szlovákiában

Szüneteltetik vagy csökkentik a gyártást egyes szlovákiai gyárakban, üzemekben, és továbbra is csak… Tovább olvasom