Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Ukrajna betiltotta a játéktermeket

Az ukrán parlament csütörtöktől törvényileg betiltotta a játéktermek üzemelését az országban. A tilalom a hazárdjáték-üzlet szabályozására vonatkozó törvény elfogadásáig marad érvényben.

A kilenc halálos áldozattal és további tizenegy sérülttel járó, múlt heti, dnyepropetrovszki játéktermi tűzeset nyomán az ukrán hatóságok átfogó ellenőrzést rendeltek el, amely során kiderült, hogy a vonatkozó jogszabályok igencsak hiányosak Ukrajnában.

Az ukrán parlament csütörtökön döntő többséggel egy olyan törvényt fogadott el, amelynek értelmében a játéktermek üzemeltetése mindaddig betiltatik az országban, amíg ki nem dolgoznak egy olyan törvényt, amely lehetőséget ad az üzletág behatóbb hatósági ellenőrzésére. A tiltó törvényi rendelkezés alapján mostantól nem csupán a hazárdjátékok üzemeltetői, hanem annak résztvevői is felelősségre vonhatók.

A jogszabályi tiltás nem terjed ki az állami lottóra, a sportfogadásokra, illetve az olyan pénzdíjjal járó játékokra, mint például a biliárd vagy a bowling. A hazárdjáték-termek üzemeltetésére vonatkozó tiltó rendelkezés mindaddig hatályban marad, amíg ki nem dolgoznak és el nem fogadnak egy olyan törvényt, amely az eddigivel szemben konkrétabb szabályokat szab meg az üzletág üzemeltetőivel és ellenőrzési szerveivel szemben.

Olvasóink írták

 • 3. girzelda 2009. május 18. 10:41
  „Nyugi bele be fogják Magyarországra hozni itt vannak még akiket ki lehet fosztani velük. Sőt még kifosztó is akad bőven.”
 • 2. metermester 2009. május 16. 05:13
  „Nem fogják, föleg nem magyarországon.
  Hatalmas üzlet ez nekik.
  Egy egyszerü komcsmában, a melos,tíz perc alatt elveszti a havi fizetését.
  Miért tennék?”
 • 1. dr73 2009. május 15. 14:36
  „Be kéne Monacon városán kívül mindenhol tiltani ezt az idiótaságot.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szent Sírnál imádkozott a pápa

A megbocsájtásért és a közel-keleti békéért imádkozott péntek reggel Jeruzsálemben a pápa, a… Tovább olvasom