Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Újvidéken vádat emeltek magyar fiatalok ellen

Az újvidéki felső ügyészség nemzeti, faji és vallási gyűlölet szítása címén vádat emelt hét magyar nemzetiségű fiatal ellen egy tavalyi októberi temerini verekedéssel összefüggésben - írta szerdán az újvidéki Magyar Szó című napilap.
Azt róják a terhükre, hogy tavaly október 21-én egy temerini vendéglátó-ipari egységben inzultálták és veszélyeztették az ottlévők biztonságát. A nácik köszöntésével, "Sieg Heil"-lel üdvözölték egymást, lökdösték a vendégeket, majd rátámadtak két sérültre. A felfordulás során egyikük a gyanú szerint egy fiatalembert üveggel vágott fejbe, ezt követően tört ki verekedés a szórakozóhely előtt - idézte az újság a Dnevnik című újvidéki lapot.

A gyanúsítottak ellen az a vád, hogy rátámadtak két sértettre, akiket kézzel ütlegelték és lábbal rugdostak. Ezt követően a kávézóban lévők rátámadtak a fiatalokra.

Vádat emeltek - a nevek alapján - a hét magyar nemzetiségűn kívül egy szerb férfi ellen is, erőszakos viselkedése miatt. Az illető a verekedés után az utcán üldözte és bántalmazta az egyik támadót, és könnyebb sérüléseket okozott neki.

A tavalyi októberi incidens kapcsán a Nenad Canak vezette Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) nevű vajdasági párt követelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúság Mozgalom (HVIM) betiltását. Akkoriban az újvidéki és a belgrádi sajtó arról írt, hogy a gyanúsítottak a ruhájukon a HVIM jelvényét viselték, és egyikük lakásán fegyverek mellett a szervezet propagandaanyagait is megtalálták. Toroczkai László, a szervezet elnöke közölte, hogy a HVIM évek óta nincs jelen Szerbiában, és a szervezetnek semmi köze a temerini incidenshez. http://www.magyarszo.com/hu/1866/kozeletäpolitika/91391/Vádemelés-a-t avalyi-temerini-verekedés-ügyében.htm

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,3 millió négyzetkilométernyi területet borított el a szmogfelhő Kínában

Ismét támad a szmog Kínában, 1,3 millió négyzetkilométernyi területet terített be homályos, szürke… Tovább olvasom