Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Újra megszólalt a 10 évig fogvatartott osztrák lány

Hónapokkal a szabadulása után is nehezen teremt kapcsolatot más emberekkel Natascha Kampusch, aki augusztus végén szökött meg fogvatartójától. Egyebek között ezt mondta az osztrák televízióban készült második interjújában a tizennyolc éves osztrák lány.
Natasa Kampusch-t 1998. márciusában, a nyílt utcán rabolta el egy 44 éves férfi, aki Bécs közelében lévő családi házának pincéjében, nyolc évig tartotta fogva.

Még mindig nehezen tudom kezelni az embereket. Gondot okoz, hogy sokan személyes sértésnek veszik egy-egy ártatlan megjegyzésemet. Most már próbálok tapintatosabb lenni - mondta második interjújában Natascha Kampusch utalva arra, hogy a fogságban töltött évek alatt elszokott az emberek társaságától.

Még mindig megriaszt a hangos beszéd - panaszolta az osztrák lány. Nem csoda, hiszen még csak tíz éves volt, amikor 1998 márciusában egy 44 éves férfi elrabolta, miközben épp az iskolába ment. A férfi Bécs melletti házának pincéjében, egy kicsiny cellában tartotta fogva nyolc évig. Nataschának augusztus végén sikerült megszöknie, amikor a férfi éppen telefonált. Elrablója ezután egy vonat elé vetette magát.

Rendszeresen adott nekem valamennyi pénzt, eleinte heti tíz schillinget, majd egy eurót. Szóval volt évi 52 euróm - árult el újabb részleteket elrablójáról Natascha. De ezt nevetségesnek találtam, hiszen hogyan vehettem volna belőle valamit, amikor be voltam zárva - tette hozzá.

Sokan azt hiszik, hogy a családommal most nagyon boldogok vagyunk, de ez az egész nagyon megrázta őket. Most már nem kell aggódniuk miattam, de jelentkeznek újabb problémák - mondta őszintén a lány.

A fogságból szabadult Natasa első, szeptemberi interjúját hatalmas médiaérdeklődés kísérte. Az osztrák televízióban készült beszélgetést több mint 120 külföldi televíziós társaság vásárolta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzszünetet kötöttek a palesztin fegyveres csoportok

Késő este tűzszünetet kötöttek a palesztin fegyveres csoportok, köztük a Hamász és a Fatah. A… Tovább olvasom