Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Ujjlenyomatot vennének a cigánygyerekektől Olaszországban

Olaszország - Az olasz belügyminiszter továbbra is támogatja a kormány új tervét, miszerint ujjlenyomatot vennének a cigánygyerekektől - közölte kedden az Il Messaggero római napilap. Az olasz kabinet tervezett lépését többen hevesen bírálták.
Roberto Maroni olasz belügyminiszter azt mondta: a Vöröskereszt és a rendőrség segítségével vinnék véghez a tervet. Az olasz politikus úgy vélte, hogy Franciaország előttük jár, mivel külön osztály foglalkozik azokkal a bűncselekményekkel, amelyeket bevándorlók követnek el. Maroni múlt héten mondta egy parlamenti bizottságnak, hogy a cigánygyerekektől ujjlenyomatot akarnak venni, hogy "megelőzzék az olyan jelenségeket, mint a kéregetés". Azok a szülők, akik iskola helyett az utcára küldik a gyerekeket, elvesztenék felügyeleti jogukat.

A politikus akkor azt mondta, így ki tudnák szűrni azokat, akiknek nincs joguk az országban tartózkodni. A javaslatot sokan hevesen bírálták. Terry Davis, az Európa Tanács főtitkára például azt mondta a múlt héten, hogy a nyilvánvaló történelmi analógiák miatt aggodalomra ad okot az olasz tervezet.

Az idén áprilisban megválasztott, Silvio Berlusconi vezette olasz kormány májusban kezdett szigorításokat bevezetni, főleg a román bevándorlók miatt. Az Európai Unión belüli könnyebb mozgást kihasználva 2007-ben csaknem 300 ezer román állampolgár özönlött ugyanis Olaszországba. A most érkezőknek bizonyítaniuk kell, hogy van hol lakniuk, és legális jövedelmük elér egy meghatározott minimumot.

Olvasóink írták

 • 19. falusi 2008. július 03. 01:17
  „Kinek-kinek jól megérdemelt érdeme szerint. A Kolompár Orbán oda sem megy tanítani a népét. Mivel nálunk is szarik rájuk, csak ő éljen jól. Nevezhetem őket DISZCIGÁNYNAK. A teljes felelősséget vállalom.
  Szerintem mivel ők a vezetőik az egész herce-hurcáért ők a felelősök.
  Hát ezt elkurták, de nem kicsit, de nagyon. Elromlott a fék, az is nagyon!!!!!!!!!!!
  UI: Büszkék arra, hogy a dél-alföldi régióban ez 3 megye 120 felsőfokú végzetségű roma van. Összesítve velük gáz van!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. brutusz 2008. július 02. 19:58
  „Emberek mit jelent az a szó, hogy moderálva[ talán nem azt, hogy nem lehet véleményem senzúrálják az írást kérdem hol a szólás szabadság ] Ki merészeli az írásomat cenzurálni, meg akarja élni
  a holnapot a tetves nem hiszem.”
 • 17. bizakodó 2008. július 02. 12:36
  „ÉN nem ujj nyomatot vennék tőlűk,csupán azt ami a legkedvesebb
  a számukra,az életűket. A világban mindenűt ilyen barbárok,állatok módjára élnek,viselkednek.A kutyámnak tőbb
  esze van mint ezeknek.”
 • 16. http://kuruc.info/r/35/26603/ 2008. július 02. 10:32
  „"A római polgármester katonákat vezényelne a metróállomásokra

  A közbiztonság javításának szükségessége azóta vált az olasz közvélemény központi témájává, hogy az elmúlt hónapokban Rómában több nőt is erőszakos támadás ért."”
 • 15. Mohácsi (vész) Viki 2008. július 02. 10:28
  „ma őket is le fasssssisztázom brüszelben, de csakis a magyarok után”
 • 14. pan.cse 2008. július 02. 00:03
  „Akik nem járatják iskolába gyarekeiket, elveszíthetik felügyeleti jogukat OLASZHONBAN. MAGYARHONBAN, csak segélyt nem kaphatnak egyes helyeken, pl.Monok Kállai máris rasszizmusról beszél. Vazze akkor mi van Olaszban, ahol még a gyereket is elveszik tőlük? Tessék az uniós példákat követni, nem akármilyet OLASZO. ősuniós ország!”
 • 13. JO Bacsi 2008. július 01. 23:34
  „es ha nem tetszik az olasz svedeknek akkor mehetnek haza.”
 • 12. gy 2008. július 01. 23:18
  „SAmu,
  a japánok minden gaijintól ujjlenyomatot vesznek. Akkor is, ha csak 3 napra érkezik.”
 • 11. Magyari 2008. július 01. 22:01
  „"peti13" !
  Telitalálat!!! Teljesen jól látod a dolgokat, minden szavaddal egyetértek! Amíg az SZDSZ irányít édes hazánkban, és a jog-
  védők (szintén valamilyen szinten bűnözők, magyarellenesek)
  is tőlük kerülnek ki, addig nem lesz változás! Azért egyre
  nagyobb a romák pofája, mert érzik a szigorítást, és kétségbe
  vannak esve! Lehetnek is...Az emberek megelégelték a terrort
  amit ők okoznak, ők a gagyi terroristák.”
 • 10. TELSTAR 2008. július 01. 21:41
  „Berlusconi nem hernyózik...”
 • 9. frenk2 2008. július 01. 21:32
  „Ennek a tizedéért a magyarországi jogvédők, a kisebbségi szókufárok és a kormányzati herecséplők már úgy üvöltenének, mint akinek a farkára léptek. És mégis az ország java azoknak hisz, akik azt kiabálják, hogy a magyar intoleráns, meg kirekesztő. Egy frászt! Oda kell csapni. Ezt csinálja már minden normális közösség, aminek még maradt egy cseppnyi büszkesége, s nem akar a parazitáktól meg az élősködőktől megrohadni.”
 • 8. SAmu 2008. július 01. 21:28
  „Japánban MINDENKITŐL , aki hosszasabban akar ott élni ujjlenyomatot vesznek. Akinek ez nem tetszik, nem élhet ott...”
 • 7. peti13 2008. július 01. 20:11
  „Nem kell az álszent duma. Magyarországon égető probléma a cigánybűnözés. Annál égetőbb már csak a zsidóbűnözés, ám mivel azoknak nem barna a színük, az emberek közül még csak kevesen veszik észre. Az egyik a megélhetési bűnöző, a másik a fehérgalléros. Ezek lopják szét az országot. Itt tartunk! Ide vezet a marha nagy tolerancia!”
 • 6. 22bb 2008. július 01. 19:37
  „Én csak annyit fűznék az elöttem szólókhoz, hogy sokszor normálisabbak a barna bőrűek, mint a fehérek . Tény és való van közöttük jó pár bűnöző, de személyenként kellene őket elitélni nem a szinük szerint. (Van a dutyiba éppen elég fehér ember is, akkor mi is egyenlőek vagyunk a barnákkal??)”
 • 5. Chriss 2008. július 01. 19:20
  „Pár éve még tényfeltáró cikkek jelentek meg a Mo.-i cigánykérdésről a nyugati világban. Szemükben mi voltunk a rasszista szégyenfoltok Európában.

  Hát nem édes a bosszú?”
 • 4. belfegor 2008. július 01. 18:43
  „<moderálva>”
 • 3. zsandár 2008. július 01. 18:10
  „na tessék!!nem kell ehhez egyetem,elég következetesen gondolkodni és cselekedni!!!!védekezni kell a kártékonyság ellen!!!!igy helyes!!! remélem a sok negativum mellett amit nagyjaink már becipeltek az országba mint nyugati reformok,(ezerfélle cifra jelzővel megtűzdelve)
  most ezt a pozitiv reformot is bevezetik hazánkba is,védelmet találnak a cigánybűnözéssel szemben.az ombucmanok nem adnak tovább biztatást a cigányoknak a bűnöző életmód folytatására!!!!”
 • 2. ken 2008. július 01. 17:56
  „Dícséret illeti Olaszországot!”
 • 1. Stone 2008. július 01. 17:54
  „Hoppá!:)

  Mennyivel előrébb járnak az olaszok mint mi? Lehet ott is baj van valakikkel ?:D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihantolják Ceaucescuékat

Visszavonhatatlan és megfellebbezhetetlen döntést hozott a bukaresti ítélőtábla, amely most arra… Tovább olvasom