Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Újabb találkozót tart Merkel és Hollande

Újabb kétoldalú találkozóra kerül sor a német kancellár és a francia elnök között - jelentette be szombat délután a berlini kancellári hivatal.
Újabb kétoldalú találkozóra kerül sor a német kancellár és a francia elnök között - jelentette be szombat délután a berlini kancellári hivatal.

A közlemény szerint Angela Merkel jövő szerdán - ezúttal Párizsban - találkozik Francois Hollande-dal, akivel az Európai Unió másnap kezdődő csúcsértekezletének témáiról tárgyal. Ez lesz kettejük második kétoldalú találkozója. Az új francia elnök ugyanis már május 15-i beiktatásának napján ellátogatott Berlinbe.

A német-francia együttműködés kulcsfontosságú az euróválság megoldása érdekében. Megfigyelők szerint a mindenekelőtt a takarékosságot és a költségvetési fegyelmet hangsúlyozó Merkel kancellár, valamint az elsősorban gazdasági növekedési ösztönzőket sürgető Hollande elnök álláspontja az elmúlt időszakban némileg közeledett egymáshoz.

A német kancellár és a francia elnök pénteken Rómában egy négyoldalú tanácskozás keretében találkozott egymással. Az olasz fővárosban Mario Monti miniszterelnök meghívására olasz-német-francia-spanyol csúcstalálkozót tartottak.

A résztvevők az euró melletti kiállást és az európai gazdasági növekedést fogalmazták meg fő célként az Európai Unió csúcstalálkozója előtt, és egy 130 milliárd eurós gazdasági csomagra tettek javaslatot.

Olvasóink írták

 • 14. Pretorianus 2012. június 26. 20:48
  „9. elemér 2012.06.25. 12:56
  Elemér,ha nem lenne Európa,nem lenne ámerika...És te sem tudtál volna kis európai emberkeként oda sunnyogni...”
 • 13. Pretorianus 2012. június 26. 20:34
  „12. elemér 2012.06.25. 19:37
  Na ennek fuss mégegyszer neki...Nézz utána egy kicsit a régészet szempontjából is...Ugye nem a fehér emberek hagyták ott a 10-12 ezer éves pattintott kőszerszámokat? :)”
 • 12. elemér 2012. június 25. 19:37
  „Az emberiség történelme a vándorlás. Magyarok is igy érkeztek a mai Magyarországra. Innen aztán nyugatra tartott az okos ember és tengeren tulra. Indiánok pedig ázsiábol érkeztek ámerikába. Tehát nem benszülöttek mint ahogy azt ök állitják. A fehér ember kulturája és települései megelözte öket a Columbia folyo partján. Tehát fehér emberek voltak itt elösször. Ezt a felfedezést a folyo parton feldulták és exkaválták. Ezután komoj pénzek kerültek igy a mai indiánok zsebébe, mint kártéritések az öslakoknak.”
 • 11. szabo1936 2012. június 25. 18:18
  „7.Beresforder Tisztelt uram vagy holgyem.
  Aban igaza van,hogy a native amerikai lakosagnak nev volt meg az immune-systemje a himlo es a tifusz elen.De azert ok sem maradtak adosak a feher emberekel szemben,gondolm,hogy egy ilyen nagy tudasu ember mint maga tudja azt,hogy a "SZIFILISZ" az amrikai oslakosagtol szarmazik amit elooszor a Columbusas Europaban viszatero zsoldosok vitek magukal.A szifilis tob mint 500 evig ferozte az Europaiakat es csak a 2 Vilag haboru alat veletlenul talatak ra kezelest a US Armyban {see-penicilin}
  A tobit amit irt a 7 es hozzaszolasaban az nem mas mint az egykori kommunista propaganda.
  Na es elfelejtetem a "tobacot" emliteni az is az amerikai nativektol szarmazik,hany millioan haltak meg atobacotol?”
 • 10. Beresforder 2012. június 25. 18:00
  „A majmokat majmolják a majmok. Én élem a tisztességes életemet, ami nem emberek millióinak kihasználásával és legyilkolásával lett olyan, amilyen.”
 • 9. elemér 2012. június 25. 12:56
  „A modern világot mi alapitottuk és minket kell majmolni. Ez egy tény.”
 • 8. elemér 2012. június 25. 12:37
  „A tényeket mi megadtuk. Ma is csak minket majmol a világ és idetart aki tud és teheti. Ezt úgy hivják hogy tény és siker, ami minket igazol. Te pedig továb fujod a bukott unalmas komcsi propagandát.”
 • 7. Beresforder 2012. június 25. 01:15
  „Látom hatott Önökre az amerikai propaganda. Íme az ellenvéleményem:
  Észak-Amerikában több száz indián törzs élt, a törzsi háborúkban angol és holland fegyverekkel harcoltak, miközben a franciák felperzselték földjeiket. Közben 10 ezrével pusztította az indiánokat az európaiak által behurcolt kanyaró, himlő és tífusz. A francia gyarmatosítók jelentős számban adtak el indián rabszolgákat a karibi ültetvényekre. A virginiai angol telepesek az indiánok földjeit elvették. Szép szóval :-) . Ugyan ezt folytatták az angol puritánok is. Az angolok az ellenük sikeresen harcoló indián törzseket egymásnak ugrasztották, így lettek újabb karibi rabszolgáik is. Ekkor már körvonalazódott, hogy az indiánokat a legegyszerűbb és legolcsóbb mesterséges járványokkal és egymás közötti háborúk generálásával kiirtani. Aztán jött Henry Knox és az ő beolvasztásos elmélete, de a valóságban az indiánok nem kaphattak védőoltást a járványok ellen. Közben a hadseregnek "minden eszközzel" meg kellett védenie az indián földeket elfoglaló telepeseket. És még csak ezután jött az aranyláz és a gyapot termesztés. A Mexikótól ellopott államok területén szintén földrablás és népirtás.
  A déli államokban dolgoztatott néhány millió rabszolgáról nem kell külön írnom, talán csak annyit, hogy százezrek el sem érték élve Amerikát.
  A bevándorlás fő okai pedig általában a politika (németek) vagy pl. az éhínség (írek) szorítása, a szabadság elérése (zsidók), vagy egyszerűen csak a hit abban, hogy munka nélkül is sok pénzhez lehet jutni (olaszok, magyarok).
  És még egy tipikus dolog, ami nagyon jellemző Amerikára: tegyünk bármilyen mocskos dolgot, a felét tagadjuk le, a másik felét meg kifizetjük annak a pénznek a töredékéből, amit a mocskos dolog elkövetésén nyertünk.”
 • 6. szabo1936 2012. június 24. 23:00
  „Beresforder
  Te oszeteveszted a USAt a spanyolokal es a portugaloka azok csinalatk azt amit te irtal.Cortez,Pizzaro ok irtotak ki a Carib szigeti kanibal Caribokat es meg a tobi sziget lakokat Puerto Rico,Cuba,az angolok ugyan azt csinaltak Jamaicaban.A jelenlegi USA ban aaz ugynevez indianokak (native amerikans) a indianok voltak a legnagyob elenseguk ok irtotak ki egymast.
  Elemernek 100% igaza van ezek most a USA ban ugy elnek mint a Marci a hevesen semi gondjuk nincsen meg adot sem fizetnek halasznak vadasznak es jo lovet csinalnak a kaszinokban.”
 • 5. elemér 2012. június 24. 21:02
  „Tessék itt van akkor a válasz ami eltünt. Négy és fél billio dollár kártéritést kaptak az indiánok és néger farmerok (2010) leszármozottai. Indiánok nem lettek kiirtva csak áttelepitve új lakótelepre. Indián törzsek ma a leggazdagabbak életükben. Adómentessen árulják a cigit és kaszinóik is adómentessek. Hard Rock kaszinó 5 billio euros befektetés a floridai seminole törzsnek Mo.-n. Munkát teremtenek Mo.-n és a nagyvilágban. Sikerünket igazolja, hogy aki tud az ma is csak ide tart és itt köt ki.”
 • 4. elemér 2012. június 24. 20:25
  „Itt eltünnek a hozzászólások. Akkor müködne a mediatörvény ha betartanák az unios és nemzetközi normákat. Seggfejek nemlehetnek cenzurok.”
 • 3. Beresforder 2012. június 24. 14:53
  „Akkor működne az unió, ha úgy csinálták volna, mint az USA-t, azaz először egy földrész lakosságát kiirtani, egy második földrész embereivel mindent felépíteni, végül egy harmadik földrész csőcselékével betelepíteni.”
 • 2. Beresforder 2012. június 24. 14:50
  „Ha egyszer francia - német találkozó, akkor mit csinálnak ott a hollandok?
  :-)”
 • 1. elemér 2012. június 24. 11:37
  „Gyerekcipöben járnak még az unioban. Egyszer majd utolérnek minket és lessz egy életképes unio, ami nem veszélyezteti a világgazdaságot. Unalmas hogy mindig nekünk kell noszogatni és támogatni öket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillióan vettek részt a berlini melegfelvonuláson

A szervezők szerint mintegy félmillióan vettek részt szombaton Berlinben a melegek hagyományos… Tovább olvasom