Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Újabb szektatagok jöttek elő

Oroszország - Újabb 14 szektatag jött elő kedden azok közül, akik az oroszországi Penza városa mellett több hónapig tartó munkával tavaly kivájtak egy barlangot a hegyoldalban, hogy ott várják a világ végét.
November végén 35-en mentek be a vájatba étellel, vízzel, illetve tartalékokkal és a mindennapi élethez szükséges elemi eszközökkel, tárgyakkal. A felnőttek gyerekeket is magukkal vittek. Amikor az orosz hatóságok kapcsolatba léptek velük, azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják a gázpalackjaikat, amennyiben a rendőrök erőszakkal akarják eltávolítani őket. Ez nem történt meg.

A múlt héten már kijött egy csoport. Az orosz hatóságok szerint az újabb "kivonulók" azért jöttek elő kedden, mert a tavaszi hólé miatt ismét beomlott a barlang egy része. A felnőttek egy 8 és egy 14 éves gyerek is kihoztak magukkal. Állítólag mindannyian kielégítő egészségi állapotban vannak. A csoportot egy közeli házba vitték, ott él a szektavezér is, akit a hatóságok korábban azért hoztak ki az elmegyógyintézetből, hogy rábeszélje híveit a távozásra.

A veszélyessé vált barlangban még legalább egy tucatnyian maradtak, és ők már nem tekintik vezetőjüknek a szektavezért. Egy nyolc hónapos csecsemő is velük van. Új vezérük azt üzente a barlangból, hogy az ortodox húsvét utánig, április 28-ig bent kell maradniuk. A hatóságok továbbra sem akarnak erőszakot alkalmazni, de az omlásveszély miatt felkészültek arra, hogy szükség esetén kimentsék az embereket. A közeli házban lévők azt kérték, hogy hagyják őket békén az újságírók, és adjanak nekik egy tehenet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadok a francia segélymunkások

Franciaország - Mind a hat francia segélymunkást szabadon engedték hétfőn este Franciaországban,… Tovább olvasom