Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Újabb magyar miniszter keveredett bele a román kémbotrányba

Váratlan fordulatot vett a román ipari minisztérium körüli kémbotrány, amelybe a már lemondott Codrut Seres miniszter mellett Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter is belekeveredett.
A román polgári titkosszolgálat, az SRI ugyanis most a nyomozók rendelkezésére bocsátotta annak a 143 telefonbeszélgetésnek a szövegét, amelyeket az ipari és távközlési minisztériumból kiszivárogtatott titkos információk értékesítésével vádolt bolgár Sztamen Sztancsev és társai folytattak.

Sztancsev osztrák és angol feltöltős mobiltelefon-kártyákat használtak, mert úgy gondolták, hogy a román titkosszolgálat ezeket képtelen lehallgatni. Tévedtek, mert a hónapok óta figyelt csoport minden lépéséről tudtak, s az is felvették, amikor a lehallgatásokat megsejtő Sztancsev kijelentette egyik társának, hogy „én irányítom az ipari minisztériumot."

Az ügyészek, a telefonbeszélgetések alapján azzal vádolják Nagy Zsoltot, hogy személyesen és rendszeresen ellenőrizte a kémcsoport mobiltelefonjait, hogy azokat valóban lehallgatja-e a SRI. Nagy Zsolt, az Antena3 hírtelevíziónak nyilatkozva tagadta az ellene felhozott vádakat, szerinte mindez teljes képtelenség.

Az ügyészek házkutatást tartottak Radu Donciunál, Nagy Zsolt korábbi, minisztériumi tanácsosánál, és a lakásban, különböző titkosított dokumentumok mellett 16 bankszámla kivonatot is találtak, amelyeket az ő nevére állítottak ki.

Az ügyészek csak akkor indíthatnak eljárást nagy ellen, ha a Traian Basescu államfő elnökölte bizottság erre engedélyt ad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolta eltűnését Scaramella informátora

Cáfolta eltűnésének hírét a francia Alpokban élő orosz ügynökspecialista, Jevgenyij Limarjov, aki… Tovább olvasom