Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Újabb kemény válasz a NATO-nak Moszkvától

Moszkva - Lemondta a NATO főtitkárának októberre tervezett moszkvai látogatását az orosz kormány kedden. Ez egy újabb lépés abban a sorban, amellyel Moszkva felfüggeszti kapcsolatait az Észak-Atlani Szövetséggel.
A látogatást elhalasztjuk egy későbbi időpontra, miután sikerül új egyetértésre jutni a NATO-val a kapcsolatunkat illetően."-mondta Dmitrij Rogozsin Moszkva kész akár teljesen beszüntetni kapcsolatait a NATO-val - jelentette ki Dmitrij Medvegyev elnök, amikor legutóbb fogadta a NATO-nagykövetet.

A keddi orosz lapok szerint a viszály elmérgesedhet. Oroszország felmondhatja az együttműködést az iráni és észak-koreai problémák megoldásában, valamint a nukleáris leszerelésben. Ezen túl pedig együttműködhet Szíriával a fegyverkereskedelemben, ami azzal a veszéllyel fenyeget, hogy Irán hozzájuthat az izraeli és amerikai repülőgépek ellen bevethető orosz légvédelmi fegyverek alkatrészeihez.

Az orosz sajtó szerint Moszkva leblokkolhatja a nyugati szankciókat az ENSZ Biztonsági Tanácsában, sőt végleg fel is mondhatja a meglévő fegyverzetkorlátozási és leszerelési egyezményeket. Az orosz sajtó még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Moszkva az energiahordozók szállításában a dollárban megadott árakról áttérhet rubelre, ami érzékeny csapást mérhet a dollár stabilitására.

Olvasóink írták

  • 1. Tanja 2008. augusztus 26. 20:27
    „A független ügynökség képanyaga hogyan jön ide? ... többre nem telik otthon ülve?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gustav hurrikán Haiti partjai felé közelít

Atlanti-óceán - A Gusztáv névre keresztelt trópusi vihar, amely időközben hurrikánná erősödött, a… Tovább olvasom