Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Újabb izraeli légicsapások a Gázai övezetre

Három palesztin, köztük egy serdülő fiú meghalt, ezzel 21-re nőtt a péntek óta tartó erőszakhullámban életüket vesztő palesztinok száma.
Az izraeli légierő hétfő hajnalban és reggel újabb csapásokat mért a Gázai övezetre, válaszul arra, hogy onnan rakétákat lőttek a zsidó állam területére. Három palesztin, köztük egy serdülő fiú meghalt, ezzel 21-re nőtt a péntek óta tartó erőszakhullámban életüket vesztő palesztinok száma.

Az övezetet uraló Hamász palesztin radikális szervezet egyik szóvivője közölte, hogy az izraeli gépek hat hullámban támadtak. Kétszer a Dzsabalíja menekülttábort vették célba, harmincnál több embert - többségükben gyermekeket - megsebesítve. Másik két csapásmérés Gáza városára irányult, ahol ketten sebesültek meg. Támadás érte még az északi Bét-Lahíja és a középső Hán-Júnisz várost is.

Újabb izraeli légicsapások a Gázai övezetre. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)

Egy izraeli szóvivő megerősítette a támadások hírét. Állítása szerint egy fegyverraktárt és négy rakéta-indítóállást támadtak a gépek az övezet északi és déli térségében. A hadsereg azt közölte, hogy a Vaskupola nevű rakétavédelmi rendszer legalább 37, Dél-Izraelre kilőtt rakétát hárított el.

A három évvel ezelőtti háromhetes izraeli offenzíva óta nem volt két nap alatt annyi halálos áldozata a Gázai övezetben az Izrael és a palesztinok közötti fegyveres konfliktusnak, mint pénteken és szombaton: 15 palesztin halt meg palesztin rakétatámadásokra adott izraeli válaszcsapásokban.

Újabb izraeli légicsapások a Gázai övezetre. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)

Az első palesztin rakéták miatt indított első izraeli légicsapásokban két palesztin halt meg, köztük Zuheir al-Kaiszi, a Népi Ellenállási Bizottságok nevű fegyveres csoport főtitkára. Ezeket a haláleseteket megbosszulandó palesztin fegyveresek csaknem száz újabb rakétát lőttek ki Izraelre, a rendre válaszul indított izraeli légitámadásokban pedig újabb 11 palesztin halt meg, köztük az al-Kudsz Brigádoknak - az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet katonai szárnyának - tíz tagja.

Az izraeli légierő szombaton újabb légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezet déli részén, és rakétáival megölt három palesztin motorost. A vasárnap is folytatódó izraeli légicsapások további három palesztin életét követelték. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő leszögezte: a légicsapások addig folytatódnak, amíg szükség lesz rájuk.

Olvasóink írták

 • 3. vonLichthofen 2012. március 12. 14:02
  „Norman G Finkelstein szerint a megoldás pofon egysyerű az israeli - Palesztin válságra és folyamatos öldöklésre.
  Vonuljok ki Israel az elfoglalt területekről, számolja fel a törvénytelenül - elrabolt földön - épített településeket, bocsássa szabadon a törvénytelenül fogvatartott palesztinokat, számolja fel az úttorlaszokat és engedje visszatelepülni a törvénytelenül elüldözött palesztinokat.
  Ezekről a kérdésekről az ENSZ, az International Court of Justice már határozott a Palesztinok javára.

  Egyik napról a másikra meg lehetne szüntetni a konfliktust.
  Persze van egy másik tényező a folyamazos israeli aggresszióban - Iran provokálása, ami eddig nem járt túl sok sikerrel. Irán diplomáciai érzékkel és higgadtsággal kezeli az ellene folyó undorító rágalomhadjáratot ami igazi bölcseaaégre vall.”
 • 2. Pretorianus 2012. március 12. 11:41
  „A szövetségeseik sem ülnek közben ölbe tett kézzel.Érdekes,ez a hír nem szerepel itt:
  http://magyarorszagon.hu/hirek/2012-03/kulfold/civileket-gyilkolt-egy-amerikai-katona-afganisztanban/hir”
 • 1. fityesz 2012. március 12. 09:59
  „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra felcsaptak a lángok Krasznahorka váránál

Vasárnap este fél hét tájban ismét lángok csaptak fel a szombaton leégett krasznahorkai vár… Tovább olvasom