Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Újabb iskolai vérfürdőt akadályoztak meg kedd reggel

A finn rendőrségtől kapott figyelmeztetés alapján a német nyomozók kedden bezárták az észak-rajna vesztfáliai Düsseldorf melletti Kaarst helység iskoláját, miután úgy értesültek, hogy néhány diák a tavalyi németországi vérfürdő évfordulóján hasonló ámokfutásra készül.
Két napja Kölnben akadályoztak meg egy hasonló bűncselekményt.A finn rendőrség az internetes chat-szobában kaarsti diákok között folytatott beszélgetésből arra következtetett, hogy kedden ámokfutást terveztek. Ezért a német rendőrség az iskola vezetőségével egyetértésben lezárta az épületet, és nyomozást indított.

A német tévé a rendőrség szóvivőjét idézve azt jelentette, hogy egyelőre nem találtak semmi gyanúsat, de utalt arra, hogy kereken egy évvel, az ugyancsak észak-rajna vesztfáliai Emsdettenben lezajlott ámokfutás évfordulóján fokozzák a megelőző intézkedéseket. Emsdettenben tavaly egy fiatal fegyverrel és füstbombával behatolt a helyi iskolába, öt embert megsebesített, több mint harmincan pedig kisebb füstmérgezést szenvedtek. Az ámokfutó végül végzett magával.

Közben egyre több bírálat éri a kölni rendőrséget az ottani iskolai vérfürdő megakadályozására tett lépései miatt. A két gyanúsított diák közül ugyanis az egyik, miután kihallgatta a rendőrség, öngyilkosságot követett el.

A rendőrség szóvivője szerint a nyomozók nem tartottak attól, hogy a gyanúba került 17 éves tanuló meggondolatlanságot követ el, pszichológusok viszont úgy vélik, felelőtlenség volt kíséret nélkül elengedni a fiatalembert. Időközben kiderült az is, hogy a két tanuló már korábban letett tervéről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összecsapásra készülnek környezetvédők japán bálnavadászokka

December elején útnak indul a Sea Shepherd nevű környezetvédelmi szervezet hajója, hogy… Tovább olvasom