Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Újabb falut égetett fel a Boko Haram

A túlélők elmondása szerint a tucatnyi fegyveres dzsipeken és motorbicikliken érkezett és válogatás nélkül lőni kezdtek az emberekre, a házakra pedig kézigránátokat dobtak.
Legalább harmincnyolc ember vesztette életét a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet újabb támadásában, illetve a légierő azt követő, elhibázott bevetése során Nigéria északkeleti részén - közölték szemtanúk kedden.

A túlélők elmondása szerint a Boko Haram tucatnyi fegyverese dzsipeken és motorbicikliken érkezett a keresztények által lakott Dille faluba, ahol válogatás nélkül lőni kezdtek az emberekre, a házakra pedig kézigránátokat dobtak. A támadók gyakorlatilag az egész falut felégették, három templomot is elpusztítottak.

A falu lakói egy közeli bozótosba menekültek a még vasárnap éjjel teékövetett támadás elől, és ott töltötték az éjszakát. Amikor másnap visszatértek a faluba, újra tűz alá vették őket.

Néhány falubelinek sikerült egy buszon elmenekülnie az iszlamisták elől, velük azonban tévedésből a nigériai légierő végzett. A légierő vadászgépei ugyanis azt hitték, hogy a busszal a támadók hagyják el a helyszínt, ezért kilőtték azt.

A rendőrség nem kommentálta a szemtanúk által elmondottakat, de biztonsági források megerősítették, hogy sokan meghaltak a támadásban, és egyes halálesetek a légierő számlájára írhatók.

A saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram (a szervezet neve hausza nyelven azt jelenti, hogy tilos a nyugati oktatás) évek óta folytat fegyveres küzdelmet Nigéria északi részén.

A szervezet áprilisban azzal került a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába, hogy elrabolt 276 iskolás lányt, majd azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának. A lányok közül 219-en továbbra is a szervezet fogságában vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilőttek egy líbiai irányítótornyot

A rakétatámadás hétfő este érte a tripoli repteret. Két katona meghalt, a repülőgépek 90 százaléka megsemmisült. Tovább olvasom