Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Újabb diáktüntetés Venezuelában a politikai üldözés miatt

Venezuela - Hector Navarro, a dél-amerikai ország oktatási minisztere "médiakampánynak" minősítette a diákok éhségsztrájkját.
Több ezer egyetemista tüntetett szombaton a venezuelai fővárosban az ellenzékiek állítólagos politikai üldözése miatti tiltakozásul, és követelte Hugo Chávez államfőtől, hogy engedje meg az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) emberjogi bizottságának látogatását az országban - jelentette egy tudósító a helyszínről. Szerdáig egy héten át éhségsztrájkot folytatott több mint 150 egyetemista Caracasban, és követelte, hogy az AÁSZ bizottsága kivizsgálhassa az emberjogi helyzetet az országban. Hugo Chávez elnök nem foglalt állást a nyilvánosság előtt a diákok sztrájkjával kapcsolatban.

"A bizottság látogatása révén megtudná a világ, hogy mi történik Venezuelában az emberi és polgári szabadságjogok területén. A politikai foglyok helyzete nagyon kényes, jogaikat nem tartják tiszteletben, az igazságszolgáltatás nagyon lassú, az egyik legrosszabb színvonalú Latin-Amerikában" - jelentette ki David Smolansky, a diákok vezetője.

José Miguel Insulza, a szervezet főtitkára beleegyezett, hogy egy küldöttség az országba látogat, illetve hogy a szervezet washingtoni székhelyén fogadják a diákok egy csoportját, és meghallgatják panaszaikat. Insulza ezután kérte a venezuelai kormányt, hogy engedje be a bizottságot az országba.

Hector Navarro, a dél-amerikai ország oktatási minisztere "médiakampánynak" minősítette a diákok éhségsztrájkját.

Az államfő következetesen tagadja, hogy kormánya az őt bírálókkal szemben mondvacsinált vádakat hozna fel. Helyi jogvédő szervezetek szerint Chávez politikai ellenfelei közül mintegy negyvenen várják letartóztatásban bírósági tárgyalásukat, amelynek során tiltakozó akciókban való részvétel miatt ítélkeznek majd fölöttük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan találták otthonában a volt japán pénzügyminisztert

Japán - Holtan találták tokiói otthonában Nakagava Soicsi volt japán pénzügyminisztert - jelentette… Tovább olvasom