Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Újabb Bhutto a pakisztáni politikai színpadon

Benazir Bhutto unokahúga nem akar örökös lenni, saját maga akar nyomot hagyni a pakisztáni politikában. Fatima Bhutto, aki meggyilkolt nagynénjét a legveszélyesebb pakisztáni nőnek nevezte, egy indiai lapnak nyilatkozott szombaton.
Fatima Bhuttót külseje, erős akarata és kisugárzása miatt gyakran összehasonlítják a decemberben meggyilkolt pakisztáni politikusasszonnyal. Annak elenére, hogy nem ápol túl jó kapcsolatot a Bhutto családdal, támogatói sikereket jósolnak neki a politikában. Az eddig inkább íróként és költőként ismert Fatima tavaly számtalan cikket írt, amelyekben kritizálta nagynénje visszatérését Pakisztánba.

Mielőtt Benazirt meggyilkolták volna, Fatima a "legveszélyesebb pakisztáni asszonynak" nevezte őt. "Nem bántam meg, amit írtam a nagynénémről, de keservesen meggyászoltam azt, hogy így kellett meghalnia." - mondta Fatima, akinek apját 1996-ban titokzatos körülmények között meggyilkolták. Abban az időben egyébként Benazir Bhutto volt Pakisztán miniszterelnöke, Fatima apja pedig politikai ellenfelévé vált. A 25 éves nő szerint apját a pakisztáni biztonsági erők ölték meg, a morális felelősség pedig Benazir Bhuttóé volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elraboltak egy amerikai segélymunkásnőt Afganisztánban

Ismeretlen fegyveresek túszul ejtettek egy amerikai nőt a dél-afganisztáni Kandahar városában -… Tovább olvasom