Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Új Szó: Egy terület-körbevizelő gesztus a révkomáromi Trianon-emléktábla

Egy "terület-körbevizelő gesztusnak" minősíti az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön Robert Fico és Ján Slota részéről azt a tényt, hogy Trianon-emléktáblát helyeznek el Révkomáromban a szlovák-magyar határon a dokumentum aláírásának 90. évfordulója alkalmával.

Az újság ugyanakkor rámutat: eddig sem Robert Fico miniszterelnök, sem Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke nem kérvényezte semmilyen illetékes hatóságnál, hogy pénteken Révkomáromban Trianon-emléktáblát avathasson.

"...egyelőre úgy fest, hogy a köztársasági elnök, a parlament elnöke és a miniszterelnök – egy parlamenti párt elnöke és jó pár parlamenti képviselő társaságában – törvénysértésre készül. Aki szerint nem, az helyezzen el engedély nélkül tetszőleges közterületen egy Trianon-emléktáblát, majd számoljon be tapasztalatairól olvasói levélben..." - írja Kocur László.

A szerző szerint "az, amire a nemzeti érzésektől elborult agyú legfőbb közjogi méltóságok készülnek, a nemzeti falka – tán’ nem csak a nemzeti érzéstől megittasodott vezérének – csaholása mellett, nemcsak rossz példa lehet, hanem veszélyes precedenst is teremthet".

"A nemzeti máz nyilvánvaló: ez egy terület-körbevizelő gesztus Ficóék részéről, most már kitűzhetik a kis szlovák zászlócskát Révkomáromra is a dolgozószobában levő térképen. Megjelölték. Hadd tudják meg azok a kurva magyarok, hogy kik itt az urak" - mutat rá Kocur.

"Ám ami ennél a gyarmatosítók kulturális imperializmusára hajazó, szánalmassággal határos gesztusnál sokkal veszélyesebb: Ficóék meg akarják mutatni, hogy a törvények felett állnak" - jegyzi meg a szerző. "Meg akarjuk mutatni Révkomárom képviselőinek, hogy nem fogják nekünk megszabni, mit tehetünk egy szlovák városban" - idézi Slota kedden Pozsonyban sajtóértekezleten elhangzott szavait.

"Példájukkal azt szeretnék demonstrálni, hogy a nemzet nevében bármit meg lehet tenni, a nemzet, az valami olyasmi, ami a hatályos törvények felett áll. Persze, egy márványdarab kapcsán botorság lenne háborút vizionálni, de azok is így szoktak kezdődni" - záródik a lap jegyzete.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Joel 2010. június 07. 19:07
  „fuck meir.”
 • 39. kolombela 2010. június 04. 22:04
  „... meir 2010.06.04. 21:16
  Azt te csak szeretnéd! Még sehol sem voltatok, amikor a sumerek már rendkívül magas kultúrával rendelkeztek. Erre több millió írásos bizonyíték van, aminek nyelvezete nem semita.
  Látom dühödben nem tudsz mást, csak sértegetni.
  Egyébként van egy nagyon jó MAGYAR mondás: Tanulj tinó, ökör lesz belőled. Neked sem ártana egy kis ismeret frissités, persze nem a meghamisított zsidó történelmi könyvekből.”
 • 38. kolombela 2010. június 04. 15:45
  „25. hozzászólás pancser 2010.06.03. 21:34
  Mi van pancser, bedőltél a fidesznek, most meg csalódtál egy hatalmasat? Mióta megalakult az új parlament és kormányra léptek nem volt róluk egy jó szavad sem.
  VALÓBAN RÁSZOLGÁLSZ NEVEDRE!”
 • 37. kolombela 2010. június 04. 15:41
  „16. hozzászólás meir 2010.06.03. 19:45
  Mi lenne, ha egyszer nem .... bele a magyarok dolgaiba! <moderálva..> A másik dolog, pont a zsidóság az amelyik nyelvét, kulturáját, vallását, hazáját, vagyis mindent, amit egy népet meghatároz a sumiroktól loptátok és a szátok íze szerint alakítottátok. Még egy ilyen nép van rajtatok kívül, ezek a szlovákoknak nevezett tótok. Nekik sincs önálló nyelvük (ezt a csehektől vették), kultúrájuk és hazájuk ( ezt pedig tőlünk lopták).”
 • 36. meir 2010. június 04. 15:21
  „20-as!! Nem indultak meg!!!!
  Reçep Tayyip Erdogan eppen nhogy "bekelkedni" ohajtana a Tegnap esti ujabb beszede utan a Torok parlamentben!!
  csak ezuttal Izrael az aki erre nemet mond!!!”
 • 35. turtle 2010. június 04. 02:33
  „Szerintem adjuk kölcsön a szlovákoknak Kovács Lászlót ő majd elmagyarázza Ficónak hogyan kell kicsinek lenni. Csak meg ne egyék.(pl. belekerül a lecsóba)”
 • 34. GYMS 2010. június 04. 00:49
  „A cikk címében van a lényeg! Nem múlik el most már nap úgy, hogy a kisebbrendűségi komlexusaikat egyre hajmeresztőbb módon ki ne fejeznék a szlovák politikusok. Szar lehet így élni... Az egész egy szánalmas bohózat, még szánalmasabb szereplőkkel.”
 • 33. akinemfél 2010. június 04. 00:11
  „Mi a tanulság a cikkbol ?
  SZLOVAKIABAN FEJLETT DEMOKRACIA VAN ES ABSZOLUT SAJTOSZABADSAG.
  Mikor fogjuk utolérni Szlovákiát ?
  Gazdaságilag - talán soha.
  Sajtoszabadságban,demokráciában - talán soha.
  Talán nem is tudják a szlovákiai magyarok,hogy mennyire szerencsések,hogy nem kell itt élniuk,ahol
  MAGYAR MAGYARNAK FARKASA.”
 • 32. Sagittarius 2010. június 03. 22:31
  „31. piroskaésabarkasz 2010.06.03. 22:13

  Ne a Kósára gondolj szerencsétlen! Ő nem tud nektek észt adni!! Inkább arra, hogy ki volt az aki, felvetette veled azt az irdatlan mennyiségű kölcsönt, áruhitelt, ..stb, ki volt az aki tömte a zsebedbe, ..csak vidd..csak vidd, ráérsz FIZETNI!! Továbbá arra gondolj, ki volt az a meggondolatlan esztelen ökör, akit így be tudtak palizni a globalogazdik!! Segítek...TE!”
 • 31. piroskaésabarkasz 2010. június 03. 22:13
  „Gondolom a debill Kósának maradt egy ki eurója,azt akarja visszaváltani.Majd gondolok rá,ha megjön a törlesztőszámla.”
 • 30. Primax 2010. június 03. 22:02
  „Dr.Kotász & Sagittarius & IV.Béla !
  Én nem vártam semmit a felcsútitól.
  Nem is csalódtam.
  Ebben különbözünk.”
 • 29. Dr.Kotász 2010. június 03. 21:56
  „Primax Úrnak!
  A komcsi barátaid szarját esszük még most is! Olyan kormányról mondasz véleményt, amelyik három napja van hivatalba!!! Az elmúlt 8 évben leromboltak, szétloptak, lezüllesztettek, mindent és Te három naptól azt vártad hogy manna fog hullani az égből? Ha komolyan ennyi idő alatt vártad a megoldást, akkor zárd be a mesekönyvet és lépj ki a való világba!!!!”
 • 28. Sagittarius 2010. június 03. 21:55
  „A többi, nekem címzett beírást válaszra sem kívánom méltatni!”
 • 27. Sagittarius 2010. június 03. 21:51
  „21. zeta62 2010.06.03. 20:19

  Ha Te másra számítottál, akkor naív vagy!! Most tudatom veled, miért van így!
  Anno az elmúlt 8 évben jópárszor megesett, hogy a forint az egekbe szökött. Miért?? Mert olyan gennyládák, mint Soros, és más zsidó nagytőkések spekuláltak a forintra, (ezt ő maga jelentette ki!!) hogy olcsóbban "felvásárolhassák" az országot! Ebben segédkezet nyújtott nekik a szoclib kormányzat, és a "csodás" jegybank elnökök!
  Mivel jelen állapotban nagyon úgy néz ki, hogy ki vannak ebrudalva Magyarhonból a globalogazdik, (ezzel oda a legszebb édes álmuk) most bosszútól habzó szájjal mindent bevetnek hogy amivel csak tudják még letapossák az országot. Még szép, hogy szeretnék visszaszedni azoktól a pénzüket busás bosszúuzsorakamattal, akiket sikerült megvezetve a gatyájukig adósságspirálba kényszeríteniük! Nem utolsó sorban ezzel egy másik "legyet is ütni akarnak" hogy az új kormányt ellehetetlenítsék, és mint felmentő sereg a pénzüket ismét felajánlva visszatérhessenek, és mégjobban eladósítsanak bennünket! Röviden és tömören! Aki nem érti, vagy mást hisz, jobb ha inkább csomagol, és menekül!”
 • 26. IV.Béla 2010. június 03. 21:39
  „23. Primax!

  Ugye még véletlenül sem gondolod komolyan, hogy az elmúlt nyolc év elintézhető úgy, hogy "a szocik sem voltak álmaink megtestesítői", a Fidesz pedig az egyszemélyes felelős? Enyhén arcpirító megfogalmazás ez, kár hogy nekem ég a pofám miatta és nem neked.

  A Fidesz egyébként most már nekiállhatna gondolkodni is, nemcsak felelőtlenül mondani mindent össze-vissza, nem nézve azt, hogy milyen következményei lehetnek.”
 • 25. pancser 2010. június 03. 21:34
  „21-hez! Magyarországon glasszál a felelőtlenség! Kósa Lajos elvitte a nap legfelelőtlenebb politikusa pálmát. Holnap meg a trianoni <moderálva>, de jól vagyunk.”
 • 24. Primax 2010. június 03. 20:59
  „Sagittarius
  Még valami , egy mai hír ( privatbankar.hu ) :
  " Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint "politikai kockázat" jelent meg a magyar piacon, amire már régóta nem volt példa. A Kósa-beszéd pánikot okozott, aminek eredményeként mintegy ezer pontot esett nap közben a BUX....Illés László, a QUAESTOR nemzetközi üzletág vezetője szerint is megijedtek a külföldi befektetők, és a kockázatot eladással árazták. Megemlítette azt is, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel közös brüsszeli sajtótájékoztatóján óvatosságra intette Magyarországot a meglévő problémák miatt, és arra biztatott, hogy fokozni kell az erőfeszítéseket a hiány leszorítása és a strukturális reformok megvalósítása érdekében."
  Ezt kár is kommentálni.”
 • 23. Primax 2010. június 03. 20:46
  „12. hozzászólás Sagittarius !
  Milyen "tönkretételét" ? Mi van itt tönkretéve ?
  A nagy helyzet az, hogy a narancsosok semmi mással nem foglalkoztak nyolc évig, csak a rombolással, gáncsoskodással. Igaz, hogy a szocik sem voltak álmaink megtestesítői, de a felcsúti sem ezt ígérte.
  Teljesen mást ígért.
  Simlis hazugságokkal lépre csalta az országot, most pedig alig győznek kifogásokat találni, hogy miért is nem azt teszik, amit ígér(get)tek.
  Necces a gazdasági helyzet világszerte, mégis követendő "példaképként" állították országunkat a költségvetési hiány lefaragásában. Nagy ára volt, az biztos...
  Erre (vissza)jön ez a szerencsétlen narancsos társaság és közlik a világgal : csődközeli helyzetben vagyunk.
  Ilyen hírre - bizony - felkapja a fejét a bankvilág és meghintáztatják jól a forintot.
  Hála Navracsics Úr hisztériájának.
  Nem elég tehát a külföldi támadásokat kivédeni, még az ilyen - kormányoldali - áskálódásokkal is meg kell küzdeni gazdaságunknak.
  És az embereknek, hiszen mindennapjai(n)kat erősen befolyásolja a forint árfolyama. Plusz az ország jó, vagy rossz híre.
  Nem normálisak.
  Kapkodnak.
  Zavarban vannak Viktorék, de rendesen.
  Szép új világ.
  Megszavazta az ország.”
 • 22. zeta62 2010. június 03. 20:19
  „20. Sagittarius 2010.06.03. 20:00
  Bocsi, az alábbi neked szólt...”
 • 21. zeta62 2010. június 03. 20:19
  „" jelentősen gyengült a forint is a bankközi devizapiacon, miután Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy a helyzet rosszabb a korábban vártnál, csak "szűk esélyünk" van elkerülni a görögök sorsát." "A nap második felében a fentieknek köszönhetően 278,45 forintot kellett adni egy euróért, ami több mint egy százalékkal volt magasabb a szerdai szintnél. A dollár ellenében 227,86-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frankért 197,27 forintot kellett adni.

  Hiába véded őket, saját belső céljaik érdekében( többet szeretnének költeni, mint amit az IMF engedne) odadobják a forintot. Xarnak a sok devizahitelesre.. is!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újratárgyalják a vagyonvizsgálatról szóló román törvénytervezetet

Visszaküldte a parlamentnek a magas rangú állami tisztségviselők vagyonának vizsgálatáról szóló… Tovább olvasom