Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Új irányelvek az FBI-nak

Aláírta pénteken az amerikai igazságügyi miniszter (az Egyesült Államok politikai rendszerében a szövetségi legfőbb ügyész ) az FBI műveleteit szabályozó új irányelveket.
Michael Mukasey Friday azt mondta, hogy igy jobb hatékonysággal tudja megvédeni a Szövetségi Nyomozó Iroda az országot a terrorista támadásoktól. Néhány törvényhozó és jogvédő csoport azonban aggodalmát fejezte ki."Ezek az irányelvek egységesebb, tisztább és egyszerűbb szabályokat tartalmaznak az FBI számára, amely ezáltal rugalmasabb lesz mind az információk gyűjtésében, mind a cselekvésben."-közölte a miniszter és Robert Müller FBI-igazgató együtt közleménye.

Az új irányelveket tartalmazó program már egy átdolgozott változat, mivel az elsőt keményen bírálták az illetékes kongresszusi bizottságok. Mukasey bejelentette, hogy az irányelvek nagy része a nyilvánosság számára is hozzáférhető lesz. A miniszter szerint az anyag végleges változata a Kongresszussal és jogvédő csoportokkal folytatott egyeztetés eredménye.

A szenátus igazságügyi bizottságának elnöke, a demokrata párti Patrick Leahy az aggodalmakat úgy foglalta össze, hogy az új irányelvek kiterjesztik az FBI megfigyelési hatalmát. Az Amerikai Polgárjogi Unió nevű szervezet szerint az új program révén az FBI feltárhatja bárkinek a családi eredetét, etnikai hátterét, hogy okot adjon a nyomozás beindítására.

Olvasóink írták

  • 1. Nemtudunkangolul 2008. október 07. 08:52
    „Robinson Crusoe elengedte a fogvatartott szolgáját, Pénteket. Erre ő belépett az FBI-ba?
    Ennyire nem megy az angol, vagy ennyire jó a CTRL+C, CTRL+V kombináció?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöltek az amerikaiak egy fontos Al-Kaida-terroristát

Az Irakot megszálló koaliciós haderő szombaton közleményben tudatta, hogy amerikai katonák megölték… Tovább olvasom