Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ügyészségi baklövés Angliában

A brit hatóságok egy évig nem ellenőriztek egy adatlemezt, amin több ezer külföldi bűnöző DNS-mintájának információit tárolják, ismerte el Gordon Brown. A kormányfő alapos vizsgálatot ígért - írta a brit sajtó szerdán.
Miközben a lemez érintetlenül hevert valakinek az asztalán, azon 11 ember olyan ember adatai szerepelnek, akik bűncselekményeket követettek el Nagy-Britanniában.

Az ellenzék vezetője "katasztrofális hibáról" beszélt, és hozzá nem értéssel vádolta a kormányzatot. A holland hatóságok még 2007 januárjában küldték el a brit ügyészségnek 2 ezer olyan ismeretlen ember DNS-mintájának adatait, akik részt vehettek valamilyen bűncselekményben, hogy a britek vessék össze azokat saját adatbázisukkal.

A lemezzel azonban egészen idén februárig egyáltalán nem foglalkoztak az ügyészségen. Miután megcsinálták az összevetést, 15 egyezést találtak, és kiderült: azok közül 11-en el is követtek valamilyen bűncselekményt.

A hatóságok már megkezdték az érintettek keresését. Gordon Brown brit kormányfő elismerte a hibát, és az eset teljes körű vizsgálatát ígérte a brit parlament alsóházában mondott beszédében. Az ellenzéki konzervatívok vezetője, David Cameron katasztrofálisnak nevezte a hibát, hozzá nem értéssel vádolva a kormányzatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A walesiek így hívják: Az öngyilkos város

A walesi Brigendet már kezdik "öngyilkos városnak" nevezni, mivel egy éven belül 17 fiatal vetett… Tovább olvasom