Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Tűz miatt megbénult a Chicago környéki légiközlekedés

A légiirányító központban történt tűzeset miatt bénult meg a közlekdés Chicago mindkét repülőterén. A tüzet egy 50 éves alkalmazott okozta, aki megpróbált öngyilkosságot is elkövetni.
Több órára megbénult a közlekedés pénteken Chicago mindkét repülőterén, mert tűz ütött ki a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) helyi légiirányító központjában.

A rendőrség közlése szerint gyújtogatás történt, de terrorcselekmény nem. A tüzet az FAA egy 50 éves alkalmazottja okozta, aki megpróbált öngyilkosságot is elkövetni. A mentőalakulatok a pincében találtak rá a férfira, akit füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

Az Aurora elővárosban történt tűzeset miatt több mint 850 járatot kellett törölni a Midway és O'Hare repülőtéren. Utóbbi az Egyesült Államok egyik legjelentősebb légikikötője, amelynek leállása zavart okozott az országos és a nemzetközi légiközlekedésben egyaránt.

A tűz a légiirányító központ alagsorában, helyi idő szerint reggel 6 óra előtt keletkezett, a létesítményt kiürítették és feladatkörét más központok vették át Indianapolisban, Clevelandben, Minneapolisban és Kansas Cityben.

A tüzet több mint 580 tűzoltó bevetésével sikerült eloltani. Az FAA közölte, hogy a chicagói légi forgalom fokozatosan újraindul.

Május óta ez a második eset, hogy légi irányítási központban tűz-, illetve akkor "füsteset" miatt le kellett állítani a chicagói reptereket. Akkor az elgini létesítmény egy túlhevült kézszárítója árasztotta el füsttel a szellőzőrendszert, ami miatt 1100 járatot töröltek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebola: több ezer kísérleti védőoltás lesz elérhető

Egyelőre nem bizonyos, hogy a védőoltás hatékony, mi több, egyáltalán biztonságos.
Tovább olvasom