Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Túszejtés kilakoltatás közben - öt halott Karlsruhéban

Az 53 éves német munkanélküli férfi előre eltervezett módon "valósággal kivégezte" áldozatait.

Kilakoltatás közben túszul ejtett és megölt négy embert, majd magával is végzett egy férfi szerdán a németországi Karlsruhéban.

A helyi ügyészség szerint az 53 éves munkanélküli férfi előre eltervezett módon "valósággal kivégezte" áldozatait. Tettének indítéka az lehetett, hogy úgy érezte, a lakás elvesztésével összeomlott az élete.

A társasházi lakásnál korán reggel egy bírósági végrehajtó, egy lakatos, egy szociális munkás és az ingatlan új tulajdonosa jelent meg. A férfi beengedte őket a lakásba, majd fegyvert fogott rájuk. A végrehajtót két lövéssel megsebesítette, a lakatost pedig arra kényszerítette, hogy kötözze meg a többieket.

Amikor a lakatos menekülni próbált, az elkövető több lövéssel leterítette. Ezt követően a végrehajtót és az új tulajdonost lőtte fejbe, viszont a szociális munkást elengedte. A lakásban tartózkodó élettársát, az ingatlan korábbi tulajdonosát lelőtte, végül felgyújtotta a padlószőnyeget és maga ellen fordította fegyverét.

Mindez a délelőtti órákban történt. A rendőrség időközben lezárta és kiürítette a környéket. A terrorelhárítók dél körül rohamozták meg a lakást, mert füstszagot éreztek. Az ingatlanban már csak a holttesteket találták meg. A férfinál két pisztoly, két puska, egy kézigránát és sok lőszer volt - közölte az ügyészség.

Korábban írtuk:

Kilakoltatás  közben túszul ejtett több embert egy férfi szerdán a németországi  Karlsruhéban, a rendőrség különleges egységei megrohamozták a  lakást, és öt holttestet találtak ott.

A halottak között van a túszejtő is. Halálukat lőtt sebek  okozták - közölte a rendőrség.

A kilakoltatás 9 órakor kezdődött. Nem sokkal később lövéseket  lehetett hallani. A rendőrség lezárta a környéket, több háztömböt,  iskolát és óvodát kiürítettek. A kommandósok dél körül rohamozták  meg a lakást, mert égett szagot éreztek.  

Az MTI/EPA felvételei.
A részletek egyelőre nem ismertek, a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. Beszámolók szerint a halottak között van egy bírósági végrehajtó, egy lakatos, aki reggel kinyitotta a lakást, és az ingatlan új tulajdonosa.

Olvasóink írták

  • 2. reszegenisjozan 2012. július 05. 06:11
    „Kiváncsi vagyok mikor jön az első ilyen hír Magyarországról...”
  • 1. ATX 2012. július 04. 17:59
    „Kíváncsi lennék, hogy a túszejtő echte német volt-e?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lettországban 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt 2025-re

2014-től kezdve 2025-ig fokozatosan emelik a mostani 62-ről 65 évre a nyugdíjkorhatárt a balti államban. Tovább olvasom