Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tüntető diákok a Bécsi Egyetemen

Több száz diák foglalta el a Bécsi Egyetem központi előadótermét csütörtökön egy békés megmozdulás keretében.
A tüntetés eredetileg a Képzőművészeti Egyetemen kezdődött még kedden. Résztvevői a felsőfokú oktatás színvonalának csökkentésétől tartanak a bolognai rendszer bevezetése és költségvetési megszorítások miatt.

A diákok és néhány tanár azután csütörtökön délután a belvárosban egy téren gyűltek össze, majd onnan vonultak a másik oktatási intézményhez.

A rendőrség szerint 3-400, a résztvevők szerint ezer diák gyűlt össze a helyiségben. A tüntetők kijelentették, hogy péntekig nem hagyják el a nagy előadótermet. A rendőrség nem próbálta meg feloszlatni a gyűlést.

Néhány órára lezárták ugyan a bejáratot, hogy ne mehessenek be többen, és ne alakuljon ki túlzsúfoltság, de a rendőrök kora este elhagyták az épületet.

Olvasóink írták

  • 1. Ing.Böck 2009. október 23. 07:28
    „Azt is írd meg, hogy miért ! A diákok a tandíj bevezetése ellen tüntetnek - mivel épp az új tanévben a tandíjmentes osztrák egyetemeket valósággal megszállták a németországi hallgatók - 3000 új hallgató csupán Németországból - a kormány a tandíj újrabevezetését fontolgatja - és joggal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új influenza: Egy ét alatt megkétszereződött a fertőzések száma Angliában

Ötvenezer fölé emelkedett, vagyis csaknem megkétszereződött az elmúlt héten a H1N1… Tovább olvasom