Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Tüntetnek szerdán Amstetten lakói, elegük van a felhajtásból

Tüntetést tartanak szerdán Amstetten város lakói - elegük van ugyanis abból, hogy a lányát 24 évre háza pincéjébe záró és szexuális zaklató férfi miatt fölborult az életük. A helybeliek az áldozatok mellett, illetve az élet normális mederbe terelése miatt fognak demonstrálni - közölte az alsó-ausztriai város szóvivője.
Hermann Gruber kiemelte: a megrázó történetért nem a közösség a felelős, az egész egyetlen ember műve. Hozzátette: a demonstrációval meg akarják mutatni, hogy az életnek folytatódnia kell a városban. A helyieket egyébként szombat óta arra buzdítják, hogy fejezzék ki érzéseiket, és a városban kihelyezett hatalmas molinókra rajzoljanak vagy írjanak.

A város lakója, a 73 éves Josef Fritzl 24 éven át tartotta fogva egy ablaktalan földalatti rejtekhelyen lányát, akit a gyanú szerint 10 éves kora óta szexuálisan zaklatott, 18 éves korában pedig bezárta a pincébe. A vérfertőző kapcsolatból 7 gyermek született, de egyikük csecsemőkorában meghalt.

Olvasóink írták

 • 9. Goldmund 2008. május 09. 14:25
  „Mi az, hogy együtt él férj, feleség, és a férj megtiltja, hogy a pince bizonyos részébe a feleség betegye a lábát? Ki menne bele ilyenbe? Erkölcsileg és jogilag is bűnös a feleség, hallgatásával fedezte ezt az iszonyú bűncselekményt.”
 • 8. orgona 2008. május 09. 08:56
  „A feleseg nemtudott az ügyröl barmilyen hihetetlennek is tünik a dolog. Abba a hlysegbe senki nem tehette be a labat az ö irodaja volt a pince resz,külön bejarat acel ajoto,stb.mindent jol kitervezett egy mukkanas nem jött ki onnan!A lany eltüneset is kiagyalta, megtervezte stb.semmi sem hihetetlen de ez is Amerikabol jön minden ami karos ,rosz ,kegyetlen dolgok!”
 • 7. p.beby 2008. május 08. 15:14
  „Egyetértek veletek, szerintem is tudni kellett az anyának...olyan nincs, hogy valakinek nem tűnik fel, hogy a lánya 24 éven keresztül nincs meg ... nem látta, nem hallott róla ... ezt nem hiszem el! Ha tényleg normális, mint ahogy állítják róla, akkor kereste volna a lányát...
  És mikor vitt nekik az öreg ennivalót, stb, a gyerekeknek ruhákat, játékokat ... meg egyántalán, hogy szül egy nő egyedül egy ablak nélküli pincében? Pláne, hogy marad az a pici csecsemő - bocsánat, 6 pici csecsemő - életben orvosi segítség nélkül, meg az anyát is ultrahangozni stb, jó tudom, régen is megoldották, de ne felejtsük el, azért bábák mindig voltak...
  Aztán az a sok pelenka, stb ... egy ember, pontosabban 8, nem tud úgy élni, hogy senki nem tud róluk ... ezeket a dolgokat kellett, hogy lássa valaki...és hogy vásárolt be az öreg baba meg gyerekcuccokat, meg egy rakás kaját, egy ekkora városban, ugy, hogy senki sem láta ? ? ? ? ? ? ?
  Zavaros...NAGGGGGGYON zavaros....attól tartok, fognak itt még szörnyű dolgok kiderülni! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !”
 • 6. Lissas 2008. május 07. 18:56
  „Ja, azt még hozzátenném, hogy nem értem a hetedik gyermek halálát. Mindenhol mást mondanak/írnak. Van ahol a kályhában égette el a férfi őt, máshol pedig a sütőben, de van olyan is ahol azt vallják,hogy a kertben. Most akkor melyik??? Ha a kertben, akkor valakinek látnia kellett, vagy éreznie a szagot...Mert a holttest elégetésének, ha jól tudom(elnézést ha nem) akkor annak van szaga...
  Bonyolult ügy...és nagyon borzasztó.”
 • 5. Lisass 2008. május 07. 18:50
  „Igen, Antal igazad van. Nyilvánvaló, hogy valakinek tudni kell még az ügyről. Senki nem gondolt arra, hogy valami sötét titok van odalenn?! Nem mondta azt senki az apának, hogy "Hadd nézzünk már le oda a pincébe, nagyon furcsán nem akarod, hogy lemenjünk!" Jó, igaz, hogy ez egy olyan család ahol a férfi az irányító, de rettentően, de akkor is.
  Ja, és belegondoltam abba, hogy ha a lány, még tizenéves korában szól valakinek a zaklatásokról, akkor nem jutott volna ez az egész idáig. Szörnyű...Szerencsétlen nő.”
 • 4. Antal 2008. május 07. 06:44
  „Akárhogy is, erről az anyának tudnia kellett.És a rokonság? Ez az ügy akkor is sántít, de nagyon.24 - év nagyon sok idő, és ez idő alatt az anyának egyetlen egyszer nem hiányzott a lánya? Soha meg nem kérdezte még Önmagától sem, hogy vajon hol lehet? Mert akkoriban az apa azt állította, hogy egy szektához csapódott.....Egy édesanyának, bárhova kerüljön a gyereke, kötelessége lett volna őt kerestetni, minden követ megmozgatni, annak érdekében, hogy meggyőződjön arról, vajon hol a lánya? És a gyerekek? - akiket felnevelt?Csak úgy egyszerűen elfogadta, hogy a lánya eldobta őket....Ebből még fílmet készítenek ebben biztos vagyok.”
 • 3. Goldmund 2008. május 06. 21:17
  „Aki 24 éven át becsukta szemét-fülét, nehogy tanúja legyen bárminek is, annak egy Babits-idézetet küldenék: "Vétkesek közt cinkos, aki néma!"”
 • 2. giorgiogrande 2008. május 06. 18:51
  „de azért a tüntetés előtt nézzen be mindenki a szomszéd pincéjébe, hogy pár hónap múlva ne legyen újra címlap....”
 • 1. Zuppony 2008. május 06. 18:47
  „Hát tüntessenek. Szerintem azért vannak kibukva, mert a Natascha K. ügy után átvették tőlünk és Pándi Andrástól a vezetést a nemzetközi közvéleményben. Hja, én is tüntetnék, hogy nem vagyok olyan, tévedés volt, csak a szomszéd, csak a szomszéd : )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás Skócia függetlenségéről

Népszavazást tartanának Skóciában arról, hogy függetlenné váljanak-e Nagy-Britanniától - jelentette… Tovább olvasom