Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Trónörökösi csókok a palota teraszán

Első ízben jelent meg házaspárként péntek délután a nyilvánosság előtt Vilmos brit trónörökös és felesége, Katalin hercegnő, aki - az üdvözlésükre összegyűlt, becslések szerint egymilliós tömeg egetverő üdvrivalgása közepette - két rövid csókot is váltott a Buckingham-palota teraszán.

Vilmos és Katalin nem sokkal korábban házasodott össze a közeli Westminster-apátságban, majd a fő londoni királyi rezidenciához hajtattak. A palota előtti térre ezután engedték be a végeláthatatlan tömeget, amely sűrű sorokban lepte el a tér és az Admiralitás közötti egymérföldes sugárutat, a Mallt és a palotát környező utcákat is.

Azt a hagyományt, hogy a brit királyi család magas rangú tagjai házasságkötésük után megjelennek az immár híressé vált teraszon, még a jelenlegi uralkodó, II. Erzsébet édesanyja, Erzsébet anyakirálynő és édesapja, a későbbi VI. György király honosította meg 1923-ban.

Azt azonban, hogy az újdonsült királyi házaspár nyilvános csókot is vált a teraszon, Vilmos szülei vezették be. A világsajtóban legtöbbször megjelent fotók egyike az, amelyen Károly walesi herceg és Diana hercegnő 1981 júliusában, világraszóló esküvőjük után - szakítva minden addigi királyi protokollal - önfeledt csókot vált a Buckingham-palota teraszán, ugyancsak több százezer ujjongó alattvaló előtt.

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg, Károly trónörökös, valamint a hercegnő szülei társaságában jelent meg péntek délután a nevezetes balkonon. Vilmos hitvese szemmel láthatóan őszintén megdöbbent az alant összegyűlt tömeg láttán: amikor kilépett a teraszra vezető üvegajtón, ajkát jól leolvashatóan "Wow!" felkiáltás hagyta el.

A brit királyi légierő díszelgő átrepüléssel üdvözölte a Buckingham-palota teraszán megjelent fiatal trónörökösi házaspárt. A hét repülőből álló kötelék egyesítette a történelmet és a legújabb kort: először a II. világháború légi csatáiban híressé vált gépek közül tisztelgett egy-egy Spitfire, Hurricane és Lancaster, majd fél perccel később két-két korszerű Tornado és Typhoon követte őket.

Olvasóink írták

 • 4. meir 2011. május 01. 12:57
  „3-as!
  tevedni emberi dolog!
  de szerintem Charles az lesz!”
 • 3. bonitatwo 2011. május 01. 12:07
  „2. hozzaszolo
  Williamnek csak occse van, Harry.
  Charles occse Andrew szinten Erzsebet kiralyno fia, William nagybacsikaja.
  Igen is William a tronorokos Charles utan, de az is lehet, hogy Charles nem lesz kiraly.”
 • 2. meir 2011. április 30. 15:44
  „Nem tronorokos!!
  William csak masodszulott gyermek!!
  a valodi tronorokos Andrew,aki William batyja!”
 • 1. janika 2011. április 29. 16:44
  „Pornó bemutató is lesz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisiklott egy vonat Lengyelországban, halottak, sebesültek

Kisiklott egy IC Lengyelország északi részén csütörtökön, miután egy teherautóval ütközött egy vasúti átjáróban. A balesetben ketten meghaltak. Tovább olvasom