Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Trianon-emléknap - Pozsony nyilatkozatban utasította vissza a magyar kormány állításait

A szlovák kormány határozottan visszautasítja a magyar kormány és a parlament revizionista törekvéseit, mert azok szerinte megkérdőjelezik a 20. század történelmét.

Mindez abból a nyilatkozatból derül ki, amelyet a szlovák kormány fogadott el szerdán a trianoni szerződés aláírásának 90. évfordulója alkalmából.

Pozsony szerint ez a magyar politika éket ver a nemzetek és az államok baráti és békés együttélése közé, s a nemzetközi békerendszerek és a 21. századi modern európai politika iránti tisztelethiány megnyilvánulása.

A szlovák kormány ugyanakkor erélyesen tiltakozik az I. világháború utáni politikai történések egyoldalú és tendenciózus értelmezése ellen.

"A trianoni békeszerződés aláírása nemcsak a történelmi Magyarország elnyomott nemzetei új államainak megszületését eredményezte, hanem a Magyar Köztársaságét is, olyan államokét, amelyek többsége belépett az Európai Unióba" - áll a dokumentumban. Eszerint az államhatárok kijelölésénél az összes állampolgár jogaira tekintettel voltak.

"A Szlovák Köztársaság kormánya tiszteletben tartja szomszédait, s továbbra is támogatni fogja a megértés, az együttműködés és az összes nemzet és állam békés együttélésének politikáját az európai térségben" - olvasható a nyilatkozatban.

Nyilatkozatával a szlovák kormány a magyar parlament azon döntésére reagált, amellyel június 4-ét, a trianoni szerződés aláírásának napját a magyar nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. A szlovák fél nem ért egyet Trianon magyar értékelésével, s azt egyoldalúnak és történelmietlennek tartja.

A téma a szlovák választási kampány részévé vált. Szlovákiában szombaton tartják a parlamenti választásokat.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. totel 2010. június 14. 07:07
  „Az ősi magyar rovásírás a Kárpát-medencében alakult ki. Eddig megtalált legrégebbi emlékei: a Bajóti Jankovich barlang pálcavégén talált jelek 15 - 20.000 éves bolygatatlan rétegből származnak. A Tatárlakai Korong jelei 7500-8200 évesek. Ezen írásnak további 6-7000 éves emlékei kerültek elő Torma Zsófia (1831-1899) régésznő ásatásain az erdélyi Tordos közelében. A rovásírás emlékei fennmaradtak a történelmi Magyarország területén (lásd az 1920 előtti térképeket) köveken, templomok falain, csont, fa, ezüst, aranytárgyakon, könyvekben.

  A rovásírás emlékei bizonyítják a magyarság Kárpát-medencei eredetét ( lásd Friedrich Klára: Tatárlaka titka- angol nyelven is -Mystery of Tatárlaka, web: www.magtudin.org )

  A MAGYAROK ősidők óta a Kárpát-medencében éltek !!!”
 • 48. vonLichthofen 2010. június 14. 02:53
  „meir,
  még ha igy volna is AZ SEMMIKÉPPEN nem azt jelenti, hogy a zsidók itt is éltek folyamatosan.
  A Legio Decima Pannoniensis tagjai között pl. nem volt senki Palesztinából.
  Az egész kérdésnek csak azért van jelentősége, mert van egy erős tendencia a ma Magyarországra beköltöző zsidók részéről, hogy jogot formáljanak a földre amelyre települnek.
  Ezeknek a betelepülőknek a közvetlen elődei húszévvel ezelőtt még a Szovjetuniót erősítették kemény kétkezi munkjával, és többségük oroszul beszél.
  Ilyen joguk pedig nincs - nem létezik.

  Ezt tűzd a kalapod mellé meir.”
 • 47. meir 2010. június 14. 02:22
  „47!!
  NEM Csak az az egy olyan sirko van!!
  Nyiregyhazan is volt,Tac-Gorsiumban is volt,Savaria limes-en is volt,stb!!
  De pl,; Aquincum-ban is!!!
  Ugytunik megse tudod olyan jol a tortenelmet!!!!??
  1,; I.sz; elotti 70-ben Titus Csaszar elfoglalta Izraelt, es igy jutott olyan emberanyaghoz hogy fel tudott allitatni,egy ket legiot plusz!!! ezeket az anya orszagtol jo tavolra a mai Europaba kuldte!!
  -ertheto volt a szandek,-hogy mi okbol olyan messzire!!
  2,; koztudott hogy a Romai birodalom jelen volt Pannoniaban joval a Magyeri Torzsek bevon ulasa elott!!
  Igy az itt allomasozo legionnariusok kozt voltak szep szamban zsidok is!!!”
 • 46. vonLichthofen 2010. június 14. 02:04
  „30meir,
  azért mert egy/1, odin, uno, one/ árva sírkő van az Esztergomi muzeumban héber felirattal az NEM azt jelenti, hogy ti már akkor itt voltatok!
  Az csak azt jelenti, hogy az Esztergomi Muzeumban van egy Héber feliratú sírkő amelyikről senki nem tudja, hogy honnan és hogyan került oda.
  Ugyanúgy ahogy a Régensburg mellett talált magyar ezüst övcsat /1 db/ még nem jelenti azt, hogy MI már akkor ott voltunk. /Jobban mondva ott jártunk, hogy elverjék rajtunk a port/

  Tudom, hogy sokan/nem kevesen/ fáradoznak azon, hogy ha kell akkor szemenszedett hazugsággal is bizonyítsák, hogy a zsidók már a VII. -VIII. század óta itt terelgették nyájaikat, művelték a földet, dolgoztak keményen a szén, réz, ezüst és aranybányákban, és egyáltalán....mindent megtettek a Kárpát Medence felvirágoztatásán.
  Jó volt látni a betelepülőkkel betelepülő tudós rabbit, amint szeretetreméltó magyarsággal beszélt arról, hogy ha valakinek joga van erre a földre azok biza nem mások mint a mostanság betelepülők Israelből.

  meir,
  én inkább maradnék annál a változatnál amit szeretett történelemtanárnőm tanított nekünk, hogy Magyarország Mária Országa, Magyarország a magyaroké, Magyarország szívesen fogadott be üldözötteket, elesetteket, hogy azok aztán magunkan követeljék az országunk nagyobbik részét.
  S mivel még szerelmes is voltam az említett tanárnőbe az ki van zárva, hogy ő tévedett volna és az is, hogy hazudott volna nekünk.
  Szóval kinek higyjek inkább meir.....?”
 • 45. totel 2010. június 13. 16:25
  „meir!
  http://www.freepress-freespeech.com/holhome/ltalmud/talmud.htm

  ezt a szennyet tanuljátok???”
 • 44. quaestor 2010. június 13. 08:01
  „meir
  Légy oly kedves máshol brillírozzál. Tudjuk te übermensch vagy. Bár Nietzsche (aki végül is kitalálta e fogalmat) sem volt normális.”
 • 43. meir 2010. június 13. 06:55
  „moderálva”
 • 42. totel 2010. június 12. 22:12
  „háté !
  Úgy van!
  Elkerülhetetlen, hogy az egyesült Európa egy napon szembenézzen azzal a drámával, amely itt, versailles-ban játszódott le az első világháborút követően. Mert a múló idő nem megoldás. Nem változtat az igazság megcsúfolásán, amit annak idején a koncért való undorító tülekedésben elkövettek.

  IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK !!!!!!!!!!!
  VESSZEN trianon !!”
 • 41. háté 2010. június 12. 21:32
  „90 év elteltével és négy évtizeddel a kommunista diktatúra, terror és visszaesés után az 1920-ban Trianonban hidegvérrel elkövetett és 1947-ben megismételt mészárlás ma is vérrel festett betűkkel áll Európa térképén - írja a Magyarok Világszövetségéhez címzett és a trianoni összmagyar megmozduláshoz intézett levelében Bernard Le Calloc´h francia professzor.
  Kísérő levelében, melyben az MVSZ tisztségviselőjéhez, Bottyán Zoltánhoz szól, a professzor az alábbi kérelmet fogalmazza meg: ,,Mint látja, (üzenetemet) nem magyarul, franciául írtam. Azt akartam, hogy ,,Trianon nyelvén" hangozzon el, így jelenjen meg nyomtatásban is, hogy annál erősebben vésődjön az emberek tudatába, hogy nem csak a magyarok számára tragédia Trianon. Ugyanezért, nyomatékosan kérem, hogy ha a Világszövetség úgy döntene, hogy magyarul is közzéteszi, különösen figyeljen arra, hogy a fordítás pontosan adja vissza mondataimat, melyeknek minden szavát - erről biztosíthatom - nagyon alaposan mérlegeltem." Így a barikad.hu a professzor üzenetét kérésének megfelelően, a magyar mellett eredeti, francia nyelven is közzéteszi.
  BERNARD LE CALLOC´H
  RUE DE MONTREUIL, PARIS
  Üzenet Trianon 90. évfordulóján a Magyarok Világszövetségének

  1923-ban, amikor Aurélien Sauvageot-t (a későbbi híres nyelvészt, az első magyar-francia és francia-magyar nagyszótár szerzőjét - a fordító megjegyzése), amikor tehát Aurélien Sauvageot-t az Eötvös Kollégiumba küldik, hogy ott francia nyelvet tanítson és elsajátítsa a magyart, szomorúan állapítja meg, hogy Magyarország ,,Trianon kórtól szenved", betege annak a szerződésnek, amely a ,,béke" nevében született, de amelyik olyan vadállati kegyetlenséggel tépte szét Magyarországot, mint a barbárság legsötétebb korában.
  1947-ben, amikor engem küldtek Gödöllőre, hogy ott francia nyelvet tanítsak és elsajátítsam a magyart, kénytelen voltam megállapítani, hogy Magyarország ugyanúgy Trianontól szenved, az igazságtalanságnak ettől a borzasztó emlékművétől, amelyet egy második, ugyancsak a ,,béke" nevében született szerződés egyszerűen felújított 1947-ben, alig néhány hónappal Magyarországra jövetelem előtt.
  Emlékszem, hogy akkoriban a diplomaták azzal mentegetőztek, hogy a Szovjetunió bénító katonai ereje miatt nem áll módjukban változtatni Trianon rendjén, mivel az nem akarja kockáztatni, hogy az esetleges tárgyalásokon szóba kerüljön az a felháborító zsivány eljárás, amelyhez a Szovjetunió szomszédai rovására folyamodott.
  90 év elteltével és négy évtizeddel a kommunista diktatúra, terror és visszaesés után az 1920-ban Trianonban hidegvérrel elkövetett és 1947-ben megismételt mészárlás ma is vérrel festett betűkkel áll Európa térképén.
  Pedig ez a világ már nem is hasonlít az akkorihoz. Trianon vérfertőzött gyermekei azóta hajótörést szenvedtek. Csehszlovákia szétesett. Nem létezik. Jugoszlávia darabokra tört. Már nem létezik.
  Nyugaton az Európai Unió szerencsére már az együttműködésre épít az évszázados ellentétek helyett. De Trianon még most is itt van abszurd határaival, kisebbségeivel, lakóhelyükről elűzött tömegeivel, felkavaró és diszkriminatív intézkedéseivel.
  Elkerülhetetlen, hogy az egyesült Európa egy napon szembenézzen azzal a drámával, amely itt, Versailles-ban játszódott le az első világháborút követően. Mert a múló idő nem megoldás. Nem változtat az igazság megcsúfolásán, amit annak idején a koncért való undorító tülekedésben elkövettek.
  Aláírás: Bernard Le Calloc´h
  A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének kitüntetettje
  A Magyarok Világszövetsége Magyar Nemzetért Ezüstérmének kitüntetettje
  A Pro Cultura Hungarica díj birtokosa, stb.”
 • 40. totel 2010. június 12. 14:48
  „moderálva”
 • 39. totel 2010. június 12. 14:41
  „moderálva”
 • 38. meir 2010. június 12. 14:30
  „moderálva”
 • 37. totel 2010. június 12. 01:05
  „moderálva”
 • 36. háté 2010. június 11. 21:26
  „Egyes, itt a magyar népet gyalázó élőlény, képtelen arra, hogy megjelentessen egy normális írást.

  Csak vagdalódzásra vagytok képesek, mert a történelmet úgy akarják beállítani, ahogy fajtátoknak a LEG-megfelelőb lenne.
  Bizony abban a korban, amikor bármiről kimutatható, hogy mikori korból és hogyan került oda ahol van, nem egyszerű a helyzetetek.
  Ti fertőzöttek, úgy gondoljátok ráfoghattok bármire,-bármit.----de, ha valaki bizonyítja az ellenkezőjét,----azonnal antiszemita,-náci lesz.
  Csak, hogy a hazugot előbb utolérni, mint a sánta kutyát.

  Nézzétek meg hozzászólásaitokat, minden egyes cikknél magyarázkodtok, a másikat gyalázzátok.
  Nem lenne jobb mindenkinek, ha ott írnátok, ahol éltek és még egyet is értenek veletek?
  Vagy azért írtok itt, mert ott kiutáltak benneteket?”
 • 35. meir 2010. június 11. 20:31
  „moderálva”
 • 34. pancser 2010. június 11. 13:38
  „zeta62! Igen, az interneten sokmindenre választ lehet kapni, helyes választ, mint azt idézted is. Ha sokat böngésznék Wikipédiát "háté", "kolombela" és társai, akkor talán abbahgynák ..... <moderálva>”
 • 33. totel 2010. június 11. 07:03
  „meir!
  ,,A béke akkor jön el, ha majd az arabok jobban szeretik gyermekeiket annál, ahogy minket utálnak."
  ezt egy fajtársad mondta rólatok!!
  napról -napra többen lesznek akik UTÁLNAK benneteket!!”
 • 32. totel 2010. június 11. 06:51
  „meir!!
  <moderálva>
  ,,A béke akkor jön el, ha majd az arabok jobban szeretik gyermekeiket annál, ahogy minket utálnak."

  de NEM csak az arabok utálnak benneteket, hanem egyre több nép!!”
 • 31. totel 2010. június 11. 05:26
  „meir!!!
  ajánlom a figyelmedbe a következőt!
  http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE
  pedig ezt a fajtársad mondta!!!

  <moderálva>”
 • 30. meir 2010. június 11. 01:26
  „23-as!!
  1,; <moderálva>
  2,; Csakhogy en NEM kervenyezem a Magyar allampolgarsagot!!! Nekem ELEG az Izrael-i!!
  -en nem vagyok masik hazara!!nekem eleg az enyem,ahol elek!!
  3,; mi mar a Magyar torzsek elott ott eltunk a Romai birodalom idelyen!!
  -lasd,; Esztergomi kotar- Okori zsido sirko!!”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos buszbaleset Indiában

Nekirohant egy fának, majd egy árokba zuhant szerdán egy kisbusz India keleti részében; a balesetben… Tovább olvasom