Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Tragédia egy indiai vallási ünnepen kitört tömegpánikban

India - Legkevesebb 68 zarándok vesztette életét vasárnap egy észak-indiai hindu templomnál, amikor pánik tört ki a tömegben, és az emberek eltaposták egymást, miközben lefelé rohantak a hegytetőn lévő templomból. A tragédia áldozatai között harminc gyermek és 38 asszony volt, és több mint negyvenen megsebesültek.
A hívők egy kilencnapos vallási fesztiválon vettek részt a Himachal Pradesh államban fekvő Naina Devi templomnál - mondta a tartomány főfelügyelője az eset után. A hatóságok szerint a szombaton kezdődött fesztiválon zarándokok tízezrei vettek részt az Új-Delhitől mintegy 250 kilométerre fekvő templomnál.

A feltételezések szerint a tragikus események sora akkor kezdődött, amikor a hívők súlya miatt leomlott egy védőkorlát a hegytetőn lévő templom egyik népszerű szentélyénél. Miután a korlát és sokan a nekitámaszkodó emberek közül a mélybe zuhantak, pánik tört ki a tömegben, és mindenki egyszerre próbált lejutni a csúcsról. A zűrzavarban legkevesebb 68 nő és gyermek vesztette életét - többségük megfulladt vagy eltaposták. Egyes hatósági vélemények szerint ugyanakkor majdnem nyolcvan ember halt meg a tömegben, és legkevesebb 45-en sebesültek meg.

A mentőszolgálatok jelenleg drótkötélpályán próbálják lehozni a sebesülteket a hegyről. Indiában gyakoriak a vallási ünnepeken a tömegszerencsétlenségek: idén júliusban egy hasonló balesetben hatan vesztették életüket a keleti Orissa államban. Márciusban kilenc hívő halt meg és számos ember megsebesült egy közép-indiai templomnál, amikor pánik tört ki a csaknem 100 ezer zarándok között, szintén egy leomlott védőkorlát miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőzés miatt haltak meg az újszülöttek egy ankarai kórházb

Törökország - Mintegy húsz újszülött vesztette életét az elmúlt 15 napban egy ankarai állami… Tovább olvasom