Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Továbbra is kérdés: ki alakít kormányt?

Szerbia - Szerbiában, csaknem egy héttel a parlamenti választások után sem tudni még, hogy ki alakíthat kormányt. A voksoláson a Nyugat-barát Demokrata Párt (DSz) köré szerveződött tömörülés szerezte meg a szavazatok többségét. Ám ez kevés ahhoz, hogy kormányt is alakíthasson.
A szélsőséges Szerb Radikális Párt (SzRSz) végzett a második helyen. Az SzRSz pedig a szocialistákkal és a leköszönő kormányfő Szerb Demokrata Pártjával (DSzSz) kezdett tárgyalásokat.A szocialistákkal nem csak a radikálisok, hanem a DSz is tárgyalna a kormányalakításról.

A hírek szerint az informális megbeszélések már folynak. A jelenleg Moszkvában tárgyaló Ivica Dacics, a Szerb Szocialista Párt (SzPSz) elnöke azt mondta ugyanakkor, hogy az SzRsz-szel és a DSzSz-szel folytatnak egyeztetéseket a kormányalakításról.

Közben a Szocialista Internacionálé (SZI) elnöke, Jorgosz Papandreu bejelentette, hogy ha a szocialisták az Európa-párti erőkhöz csatlakoznak, akkor jó esélyük van arra, hogy az SZI tagjai legyenek. A fölvetésre az SzPSz elnökhelyettese azt mondta, hogy a szervezet mindig is Európa-párti volt. Egyedül azt nem akarják, hogy az integráció Szerbia érdekeit sértse - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gátszakadás és pánik Kínában

Kína - Pánik tört ki Kína földrengés sújtotta vidékén szombaton, amikor Bejcsuan város közelében egy… Tovább olvasom