Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Több tucat halott egy pokolgépes robbantássorozatban

Legalább harminc ember meghalt, ötvenhat pedig megsebesült egy külföldiek ellen elkövetett pokolgépes robbantássorozatban a dél-afganisztáni Kandahárban kedd este - közölték a hatóságok.

A merénylet célpontja a jelek szerint egy japán építőipari vállalat volt, amely javarészt pakisztáni mérnököket alkalmazott.

Hadzsi Aga Lalai, Kandahár tartomány tanácsának tagja közölte, hogy a merénylők öt gépkocsiba rejtettek pokolgépeket, amelyeket egyszerre hoztak működésbe.

A hatalmas detonáció romba döntötte a cég kandahári központját, számos közeli lakóépületet és üzlethelyiséget, és megrongált egy közelben fekvő házasságkötő termet - jelentette a helyszínről az amerikai hírügynökség tudósítója. Az újságíró szerint ez volt a legnagyobb erejű robbanás azóta, hogy csaknem nyolc évvel ezelőtt a városba költözött.

Kandahár tartomány kormányzója közleményében harminc halálos és ötvenhat sebesült áldozatról számolt be. A robbantássorozat mindazonáltal olyan sok házat döntött romba, hogy a hatóságok attól tartanak, a veszteségmérleg még súlyosbodhat, rendőrségi forrás 36 áldozatról tudott.

A tálib lázadók az elmúlt években több összehangolt támadássorozatot is elkövettek Kandahár városában, amely a hatalomból 2001 végén kiszorult, fanatikus muzulmán felkelők vallási központja. A város peremén egy nagy NATO-támaszpont található, a településtől nyugatra elterülő vidék azonban már a lázadók kezén van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerték vezetőjük halálát a pakisztáni tálibok

A pakisztáni tálibok két parancsnoka beismerte kedden, hogy vezérük hetekkel ezelőtt meghalt egy… Tovább olvasom