Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Több milliárd forintnyi készpénzt raboltak el Svájcban egy pénzszállító autóból

Túszejtéssel kezdődött a pénzszállító kirablása a francia határtól nem messze.
Álarcos fegyveresek raboltak ki egy páncélozott pénzszállító járművet Svájcban, a francia határtól nem messze, miután előzőleg túszul ejtették a pénzszállító egyik fegyveres kísérőjének Franciaországban élő lányát - közölte pénteken Vaud kanton rendőrsége. A francia rendőrség szerint a zsákmány értéke a 26 millió eurót (több mint 8 milliárd forint) is elérheti.

A három rabló egy luxus városi terepjáróval elmenekült a Lausanne-tól északra Chavornay-ban található parkolóból, ahol a pénzszállítót csütörtök este megállásra kényszerítették, 22 éves túszukat pedig a rablás után elengedték.
    
"A rablók ismeretlen irányba távoztak. Az egyik biztonsági őr lányát Franciaországban túszul ejtették, de később elengedték. Senki sem sérült meg" - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében, amely az ellopott pénzt összegét nem nevezte meg.
    
Egy nevének elhallgatását kérő lyoni rendőrségi illetékes a Reuters brit hírügynökségnek megerősítette az Europe 1 francia rádió értesülését, amely szerint a páncélozott pénzszállítóban 15-30 millió svájci frank (4-8,1 milliárd forint) kézpénzt szállíthattak.
    
Az Europe 1 szerint a magukat vízvezeték-szerelőnek mondó férfiak a nőt lyoni otthonában ejtették túszul.
    
Tizenkét svájci járőrkocsi és nyomozó kutat a rablók után. Az ügyben eljárás indult, kérik szemtanúk jelentkezését - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországról származó ˝robbanásveszélyes˝ gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro

Magyarországról származó ˝robbanásveszélyes˝ gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro
A kifogásolt gyermekpezsgőkből öt magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában egy-egy üveggel. Tovább olvasom