Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Több ezren tüntettek Duisburgban a szélsőjobboldal iszlámellenes megmozdulásai ellen

Több mint 5 ezren tüntettek vasárnap Duisburgban a szélsőjobboldal iszlámellenes megmozdulásai ellen.

A tüntetők - élükön a város konzervatív polgármesterével - támogatásukról biztosították a helyi muzulmán lakosság integrációját, és állást foglaltak az észak-rajna-vesztfáliai szélsőjobboldali szervezetek, továbbá a neonácinak tekintett Német Nemzeti-demokrata Párt iszlámellenes tüntetésivel szemben.

A Németországi Muzulmánok Központi Tanácsa bátorítónak nevezte a szélsőjobboldal elleni megmozdulást. Úgy értékelte, hogy az egyértelműen bizonyítja a szélsőjobboldal elleni polgári elkötelezettséget. A tartományban nem ez az első hasonló, a muzulmánellenes erőkkel szembeni kiállás.

Több mint egy évvel ezelőtt Kölnben szinte az egész város tüntetett egy szélsőjobboldali mozgalom ellen, amely egy muzulmán mecset építését akarta megakadályozni.

A tüntetésen részt vettek a tartomány vezetői is, élükön Jürgen Rüttgers kereszténydemokrata miniszterelnökkel.

Olvasóink írták

 • 5. 983 2010. március 30. 17:27
  „Szerintem ez kedves dolog volt a németektől, megmutatták mennyire civilizált a többség a kisebbséggel szemben. Demográfiai problémák vannak Európában, egyre nagyobbak. Nem jobb a békés egymás mellett élést elősegíteni ? Szó sincs róla, h ezek az emberek a saját hazájuk érdekei ellenében védték volna az idegeneket. Egyszerűen kulturált emberek, akik kifejezték, h kollektíve egyetlen más nációval sincsen problémájuk, a muzulmánokkal sem. Ha valaki szélsőséges eszmékkel vív, azaz "ököllel", a másik fél is úgy fog visszaválaszolni. Sokkal jobb, ha meg tudják beszélni a felek normális módon, kompromisszum készen a problémákat. Ha toleránsan kezelik a kisebbségeket, azok nagyobb hajlandóságot mutatnak beilleszkedni az adott országba. Aztán a gyerekeik már iskolába járnak, megismerik a befogadó ország történelmét, irodalmát, műveltséget és kötődés alakul ki náluk.
  Mi van akkor, ha egy muzulmán ország sajtója leközölte volna, h bántották őket Európában? Ott a Holland példa, mikor kifigurázták Mohamedet, meg lehet nézni mit értek el vele. Bojkottot. Pofonra pofon a válasz, egy befogadó társadalom ellen pedig fölösleges harcolni, abba be lehet illeszkedni, esetleg asszimilálódni. Egyébként meg az Európai államok nem "keresztény", hanem világi államok, szabad vallásgyakorlás van. Senkit nem érhet megkülönböztetés a vallása miatt. Hogy nézne már ki, h elvileg szép elveink vannak, nagy történelmi és civilizációs eredményeink, amelyeket gyakorlatban sárral tipornánk?”
 • 4. fortuna54 2010. március 29. 14:48
  „2-es.Hát nálatok nem tüntetnek,az ugynevezett raszizmus ellen.Azért itt sem hülyék az emberek.Nem hallottál a radikális jobbos pártok elöre töréséröl?Hollandiában valoszinü az lessz a legnagyobb párt.”
 • 3. meir 2010. március 29. 03:25
  „é-es!!
  na-na-na!! az azert nem fog menni a szaracenoknak!!
  arra azert a nemet kormany jobban odafigyel mint barmelyik mas europai kollegaja!!”
 • 2. szószatyor 2010. március 28. 20:03
  „Németország és Nyugat-Európa lakói azt kell mondjam már menthetetlenül elhülyültek. TV, popkultúra, néhány évtizednyi liberális agymosás. Már a saját nemzetük, kultúrájuk vesztét sem képesek előre látni, sőt már igényük sincs semmi ilyesminek a megtartására. Csak műsor legyen, sör, meg a házhoz rendelt pizza. Képesek a saját nemzeti erőik ellen tüntetni az idegenek oldalán. Gratulálok. <moderálva>”
 • 1. meir 2010. március 28. 19:44
  „semmi sem egyszerubb mint megakadalyozni egy moszlim mecset epiteset!!
  hogyan??
  -hat kerem ugy,hogy porazon Disznokat kell setaltatni es hagyni hogy oda vizeljenek szarjanak a teruletre amit a mecsetnek szemeltek ki!!
  Soha tobbe oda olyan Nem fog epulni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akciófilmbe illő kaszinórablás Svájcban

- Álarcos fegyveresek rohantak le egy svájci kaszinót vasárnap, s a rablók több százezer dollárt… Tovább olvasom