Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Több ezren tüntettek a Monti-kormány ellen Rómában

Szélsőjobboldaliak, a Lyon-Torino gyorsvasút ellenzői és építőmunkások is tüntettek szombaton Rómában a Monti-kormány ellen.
Szélsőjobboldaliak, a Lyon-Torino gyorsvasút ellenzői és építőmunkások is tüntettek szombaton Rómában a Monti-kormány ellen. Egymástól külön, más-más római helyszíneken demonstráltak.

A szélsőjobboldali tüntetők keresetlen szavakkal bírálták a Monti-kormányt az adók és az üzemanyag-árak növekedése miatt, "szociális mészárosnak", és a nagytőke kormányának nevezték a kabinetet. A szervezők szerint közel 20 ezren vettek részt a tiltakozáson.

Eközben Rómában több ezer építőmunkás is tüntetett, támogatást követelve a gazdasági válság és a kormány megszorításai miatt nehéz helyzetbe került építőiparnak. Tiltakoztak ismét a Lyon-Torino gyorsvasút ellenzői is.

Néhány százan egy időre lezárták a L´Aquilát Rómával összekötő főutat. Nem engedték az autók áthaladását a mellékutakon sem, s emiatt végeláthatatlan forgalmi dugók alakultak ki. A rómaihoz hasonló tüntetéseket tartottak a gyorsvasút ellen más olasz városokban is, beleértve Milánót, ahol a tüntetők a nagyváros központi terére vonultak.

Franciaország és Olaszország 2001-ben kötött szerződést a Lyon és Torino közötti gyorsvasút megépítéséről, amely 7 óráról 4 órára csökkentené a Párizs és Milánó közötti utazás időtartamát, de a beruházás Olaszországban nagy ellenkezésre talált, egyebek között a várható környezetvédelmi hatások miatt.

A beruházás becsült költsége 15 milliárd euró, amelynek egy részét az Európai Unió biztosítaná.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A demokráciát tanulják a kínai lázadó faluban

Falubizottságot és új vezetőt választott a tüntetéseiről elhíresült dél-kínai lázadó falu, a… Tovább olvasom