Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Tízezrek követelték a dakkai házomlás felelőseinek halálra ítélését

Tízezrek vonultak fel Dakka utcáin és Banglades több más városában, sokan dühödten követelték az egy héttel ezelőtti házomlás felelőseinek halálra ítélését.
Tízezrek vonultak fel Dakka utcáin és Banglades több más városában a munka ünnepén, sokan dühödten követelték az egy héttel ezelőtti házomlás felelőseinek halálra ítélését. Közben már több mint ötszázra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Egy héttel ezelőtt dőlt össze egy nyolcszintes épület Dakka egyik külvárosában, az épületben üzlethelyiségek voltak, valamint egy bankfiók és egy varroda is. Katonák és a helyiek azóta is segítik a mentőalakulatokat a túlélők felkutatásában.

Időközben rendőrség letartóztatta az épület tulajdonosát, mivel a katasztrófa túlélői azt állították, hogy a műhelyek vezetői annak ellenére kényszerítették a munka felvételére a dolgozókat, hogy a tragédia előtti napon komoly repedések keletkeztek a falakon.

Szerdáig már 402 holttestet találtak meg a mentők. 149 áldozat még a romok alatt van, a mentőalakulatok szerint a súlyos vasbetonelemek és törmelékek még el nem távolított tömege alatt már nem lehet köztük túlélő. A mentést irányító egyik katonai vezető szerint még 12-15 napra van szükség a romok eltakarításához.

Május elsején tízezrek vonultak fel Dakka utcáin, a munka ünnepén a tömeg dühödten követelte, hogy akasszák fel a kártyavárkényt összeomlott épület tulajdonosait és mindazokat, akik felelősek e katasztrófáért. Banglades több más városában is rendeztek felvonulásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiengedték a börtönből Románia egyik leghírhedtebb üzletemberét

Kiengedték a börtönből szerdán Sorin Ovidiu Vantut, Románia egyik leghírhedtebb üzletemberét, miután… Tovább olvasom