Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Titkos adatgyűjtés: Obama hajlandó változtatni az adatgyűjtési programokon

Barack Obama hajlandó változtatni a vitatott adatgyűjtési programokon a közvélemény bizalmának visszaszerzése érdekében.
Barack Obama amerikai elnök azt mondta törvényhozóknak, hogy hajlandó változtatni a vitatott adatgyűjtési programokon a közvélemény bizalmának visszaszerzése érdekében - mondták az ügy miatt a Fehér Házba összehívott tanácskozás résztvevői.

Az amerikai népnek tudnia kell, hogy mi folyik és mi folyt a múltban, és biztosítékokat akar arra nézve, hogy nem hatolnak be a magánéletébe. Az elnök nyitott ez ügyben, és azt a feladatot kaptuk, hogy találjunk megoldást a programok nagyobb átláthatóságára - mondta Saxby Chambliss szenátor.

Az NSA volt informatikusa, a jelenleg Moszkvában tartózkodó Edward Snowden által kirobbantott, titkos adatmegfigyelési, lehallgatási botrány nem csak külföldön vert hatalmas hullámokat, de az amerikai kongresszusban is heves vitát váltott ki.

Obama olyan demokrata-, illetve republikánuspárti képviselőket hívott meg, akik bírálják az adatgyűjtési programokat, és olyanokat is, akik a munkájukból kifolyólag, az illetékes bizottságokban kapott tájékoztatásból ismerik és támogatják az alkalmazásukat.

A Fehér Ház azt hangsúlyozta, hogy az elnök meg akarja hallgatni az adatgyűjtés leghevesebb ellenfeleit és védelmezőit is. A találkozón a jelenlegi gyakorlat megváltoztatásáról volt szó, nem annyira a megszüntetéséről - mondta Chambliss szenátor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar siklóernyős szenvedett balesetet Karintiában

A 60 éves siklóernyős mintegy 25 méter magasból zuhant le és lábtörést szenvedett. Tovább olvasom